avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Service vs bani
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Service vs bani

Buna ziua am si eu o nelamurire , dosarul de dauna s-a aprobat dupa o plangerel la csa , si m-au trimis in service-ul unde am facut devizu tot de ei am fost trimis, si eu vreau banii sa o repar eu , cum procedeZ , inspectorul de daune foarte arogant de fel , mi-a zis k pot sa fac o cerere sa trimita dosarul la bucuresti dar nu imi recomanda , cik mai bine sa o fac in service , devizu este pe undeva la 110 mil 120 si eu vreau 60 , am sanse , si daca ma refuza mai pot sa o fac in service k sa nu raman cu buza umflata : motivul este k dureaza f mult , am alte faruri si vopseaua poate nu iese bine , ast rasp multumesc p3p3_ady@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: sabinaandreea , utilizator 16:42, 10 Octombrie 2011
Sunt 2 variante: sa reparati masina intr-un service agreeat de asigurator iar decontarea sa se faca intre service si asigurator, sau sa solicitati reparatia intr-un service agreeat de dvs. dar mare atentie...asiguratorul trebuie sa accepte devizul de reparatii...altfel riscati sa primiti doar o parte din c/val reparatiei.De regula, in asemenea cazuri decontarile se fac intre asigurator si service, deci putin probabil sa va dea dvs. cei 60 mil.
Exista posibilitatea ca reparatia autoturismului sa o faceti dvs. personal in regie proprie. In acest caz valoarea reparatiei asiguratorul intocmeste devizul de reparatie si va face oferta de despagubire.
Mergeti la service-ul agreat de asigurator cu nota de constatare de la asigurator si rugati-i sa va faca un deviz proforma si vedeti cam la cat se ridica reparatia. Apoi mergeti la asigurator cu acest deviz si vedeti cat va ofera asiguratorul. Apoi puteti negocia cu ei asupra sumei.
Legea prevede in mod expres ca pagubitul poate solicita si primi despagubiri inainte de efectuarea reparatiei....de ex nu putem forta pe cineva care are o dauna de 80%sa-si repare masina .M-am confruntat cu aceasta problema si-ti pot spune ca exista diferente intre devizul facut de asiguratori si suma pe care o vei primi(adica va fi mai mica),de ex stiu ca soc nu platesc TVA-ul
Fara suparare albastrel_2,de la cineva care lucreaza in domeniul asigurarilor ma astept la mai mult,la date clare ,precise,la trimiteri catre acte legale,la certitudini nu pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Rca asirom despagubit f putin brabus722 brabus722 salut acum 3 luni am primit un buf in spate si am mers la service costul reparatiei costa 148 mil am solicitat in regie proprie ......... mi sa oferit 56 ... (vezi toată discuția)
Probleme casco...cum sa le abordez?..piese originale sau turcisme mkt mkt Buna ziua, povestea mea incepe asa... 5 ianuarie 2012 ... sunt implicat intr-un accident rutier (l-am lovit pe cel din fata mea), cu urmarile..masina lui ... (vezi toată discuția)