avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea in functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea in functie publica

Buna ziua, ma numesc Silion Gabriela, sunt functionar public - referent superior, anul acesta am terminat facultarea de drept si admn. publica (specializarea drept) studii de 4 ani / zi. Intrebarea mea este pe ce post voi trece la promovarea in clasa? Anul trecut daca as fi terminat as fi trecut pe inspector principal, anul aceste se aude ca toti care termina facultatea vor trece pe inspector asistent?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:04, 6 Septembrie 2011
Ce atributii aveti dvs? Pentru ca, in principiu, cu facultatea de drept nu prea se promoveaza in clasa (singura functie publica clasa I pentru care sunt prevazute studii de drept este cea de consilier juridic, care se ocupa doar prin concurs, nu prin promovare - vezi legea 188/1999). La promovarea in clasa exista doua situatii: fie facultatea absolvita este in specialitatea functiei (ceea ce nu poate fi cazul dvs) , fie studiile absolvite sunt considerate ca utile desfasurarii activitatii de catre seful dvs (asta ar fi portita lasata de lege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare dupa absolvirea facultatii illeanac illeanac Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate face avansarea dupa terminarea unei facultati daca acum sunt referent, clasa III grad profesional superior, ... (vezi toată discuția)
Referent,reincadrare gigim gigim referent,cls3,grad superior,cl de salarizare30,coeficient de ierarhizare 2,05,31 ani vechime totala,21 ani ultimul loc de munca,salar 10033,terminat facultatea ... (vezi toată discuția)
Incadrarea pe studii superioare conform legii nr. 284/2010 aladinut aladinut Sunt functionar public in cadrul politiei locale (fosta politie comunitara) ca referent studii medii grad profesional superior.(pe acest grad am fost promovat ... (vezi toată discuția)