Sunt actionar la o sc pe actiuni , fiind al doilea actionar (17%), membru in consiliul de administratie, si ma intereseaza care este procedura in cazul in care eu vreau sa vand actiunile pe care le detin in conditiile in care in actul constitutiv (vanzarea actiunilor se face cu acordul a 80 %, pondere pe care nu pot sa o obtin si vanzarea se poate face doar la ceilalti actionari).
Pretul pe actiuni il pot stabili eu? Care este procedura daca vreau sa vand actiunile in alta parte?Daca actionarii refuza cumpararea actiunilor mele la pretul stabilit de mine, le pot vinde in alta parte?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent, multumesc
depinde ce scrie exact in actul constitutiv cu privire la vanzarea de actiuni. De regula este prevazut un drept de preferinta pentru actionarii existenti la instrainarea actiunilor si nu obligatia actionarului vanzator de a le instraina doar acestora! Trebuie citit si analizat tot capitolul cu privire la actiuni
Divizare firma
adinic
Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. As dori sa stiu daca este posibil in cadrul unei firma cand un actionar are un numar mare de actiuni(peste 80%) acesta sa ... (vezi toată discuția)