avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE ACTIUNI SOCIETATE PE ACTIUNI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE ACTIUNI SOCIETATE PE ACTIUNI

Buna ziua

Sunt actionar la o sc pe actiuni , fiind al doilea actionar (17%), membru in consiliul de administratie, si ma intereseaza care este procedura in cazul in care eu vreau sa vand actiunile pe care le detin in conditiile in care in actul constitutiv (vanzarea actiunilor se face cu acordul a 80 %, pondere pe care nu pot sa o obtin si vanzarea se poate face doar la ceilalti actionari).
Pretul pe actiuni il pot stabili eu? Care este procedura daca vreau sa vand actiunile in alta parte?Daca actionarii refuza cumpararea actiunilor mele la pretul stabilit de mine, le pot vinde in alta parte?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent, multumesc
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 14:09, 29 Noiembrie 2011
depinde ce scrie exact in actul constitutiv cu privire la vanzarea de actiuni. De regula este prevazut un drept de preferinta pentru actionarii existenti la instrainarea actiunilor si nu obligatia actionarului vanzator de a le instraina doar acestora! Trebuie citit si analizat tot capitolul cu privire la actiuni
va intreb ati reusit sa vindeti actiunile ? care a fost procedura?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un actionar cu 17 %, fiind al doilea actionar? jessylsc jessylsc Buna ziua, Ma intereseaza ce drepturi are un actionar la o sc...........sa, avand o pondere de 17% din totalul actiunilor , fiind al doilea actionar si ... (vezi toată discuția)
Divizare firma adinic adinic Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. As dori sa stiu daca este posibil in cadrul unei firma cand un actionar are un numar mare de actiuni(peste 80%) acesta sa ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni srl Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Sunt asociat intr-un srl cu 4 asociati, toti cu functia de administrator prin actul constitutiv, fiecare cu 25% actiuni. Datorita neintelegerilor ... (vezi toată discuția)