avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume familie

Am 33 ani si 2 copii minori sub intretinere,am un sot care legal nu avem acte.El va pleca pentru ceva timp in Mexic,bineinteles la munca.Doresc sa'mi schimb numele de familie ,pana vom face acte legale.Aceasta dorinta este din motive foarte bine intemeiate,familia mea ma reneaga si nu ma doresc absolut deloc,fapt confirmat.Cum as putea schimba numele de familie legal,sincer nu mai vreau nici o legatura cu parinti mei,chiar daca sunt unicul copil,doresc a renunta la numele lor de familie
Am 33 ani si 2 copii minori sub intretinere,am un sot care legal nu avem acte.

Urmand procedura administrativa, veti putea avea acelasi nume de familiei cu cei doi copii ai dumneavoastra.

Numele poate fi schimbat , odata casatorita.
(numele de familie pot fi reunite sau puteti prelua numele sotului )

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pana va veni sotul meu,pentru mine este o rusine sa porte ,numele parintilor mei,din pacate ,auziti si asa ceva,vreau sa'l schimb anul acesta
Cel mai simplu e sa va casatoriti si sa luati numele viitorului sot. Daca nu e timp pana pleaca concubinul, incercati pe cale administrativa.
www.avocatnet.ro/content/art...
Din pacate timp nu mai este,va pleca pe 14 luna aceasta,pe cale administrativa,nu stiu cum,niciun alineeat din aceea pagina nu 'mi se potriveste,daca ma puteti ajuta ,va multumesc din suflet
se cam potriveste asta, daca cei 2 copii sunt ai concubinului si poarta numele acestuia
h) cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei, ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa;

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)
Filiatia Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Urmatoarea situatie: un copil nascut din afara casatoriei. Copilul poarta numele tatalui. Mama copilului doreste sa schimbe numele de familie al copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)