Am 33 ani si 2 copii minori sub intretinere,am un sot care legal nu avem acte.El va pleca pentru ceva timp in Mexic,bineinteles la munca.Doresc sa'mi schimb numele de familie ,pana vom face acte legale.Aceasta dorinta este din motive foarte bine intemeiate,familia mea ma reneaga si nu ma doresc absolut deloc,fapt confirmat.Cum as putea schimba numele de familie legal,sincer nu mai vreau nici o legatura cu parinti mei,chiar daca sunt unicul copil,doresc a renunta la numele lor de familie
Cel mai simplu e sa va casatoriti si sa luati numele viitorului sot. Daca nu e timp pana pleaca concubinul, incercati pe cale administrativa. www.avocatnet.ro/content/art...
Din pacate timp nu mai este,va pleca pe 14 luna aceasta,pe cale administrativa,nu stiu cum,niciun alineeat din aceea pagina nu 'mi se potriveste,daca ma puteti ajuta ,va multumesc din suflet
se cam potriveste asta, daca cei 2 copii sunt ai concubinului si poarta numele acestuia
h) cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei, ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa;