aldea_silvia a scris:
As dori sa stiu daca o societate comerciala straina poate desfasura diverse activitati pe teritoriul statului roman. fara sa aiba deschisa vreo reprezentanta, sucursala, filiala etc. De exemplu, americanii care desfasoara activitati in bazele militare deschise la noi in tara vor sa aduca o firma de la ei din SUA sa efectueze diverse lucrari pt ei. Ma intereseaza daca acest lucru se poate, daca este legal si daca firma respectiva va trebui sa indeplineasca niste conditii pt a putea lucra pt ei (se supune legislatiei noastre?)
Nu poate o societate din SUA sa se aiba nicio legatura cu comertul
in Romania fara sa isi deschida o filiala, sucursala, representanta. Daca era din UE ar putea, cu tot ce este complicat din cauza lipsa de reglamentarile specifice in domeniu libertate de prestare servicii, dar inceul incetul mergem in directia potrivita, dar cu cele din afara UE nu e pozibil asa ceva. Poate sa faca un contract comercial cu o firma romana daca acest contract ar fi considerat international, dar activitatiile in tara o face firma romana. Trebuie sa studiez daca bazele americane au statutul de teritoriul strain, dar nu cred. Daca era asa, poate sa isi faca un contract intern cu regule interne si pentru teritoriul strain aflat in tara (la fel ce o ambasada de exemplu), dar asta depinde de natura jurdica a bazele stabilite in tratatele cu USA sau NATO si guvernul Romaniei, pe care nu le am acces momentan.