In urma cu 2 ani am luat cu dobanda de la un camatar o suma de bani, 750 euro, intrucat imi tot crestea dobanda si abia mai plateam dobanda acesta mi-a solicitat semnarea unei hartii, un singur exemplar identic cu contractul de vanzare cumparare autovehicul folosit completat cu datele de identificare ale masinii mele, mentionez ca le detinea intrucat a obligase anterior sa i le predau ca gaj pt bani, completat cu datele mele de identitate gresite, serie CI si numar gresite, fara pretul vanzarii, deci netrecut pretul si doar un singur exemplar sustinind ca imi inapoiaza actele masinii daca semne acea hartie. Am semnat iar acum m-a actionat in instanta, completand suma si venind cu fiul unui om insemnat din zona ca martor si sustinand ca a cumparat masina de la mine si nu a primit nici masina nici banii inapoi. Fac mentiunea ca la fond i s-a dat castig si suntem la recurs. Dar, cu ocazia aceasta am constatat ca exista diferente mari intre caracterele masinii cu care s-a dactilografiat prima parte din presupusul contract si caracterele cu care este trecuta suma in cifre si litere, caracterele sunt mai mari si diferite ca forma. Dorinta mea este sa pot demonstra ca actul este un fals de pe urma caruia stoarce bani si daca se poate sa primeasca si pedeapsa ce o merita pt faptele sale. Ce ma sfatuiti? Va multumesc!
In primul rind sa nu mai luati bani de la camatari ,in al doilea rind la judecarea recursului inscrieti-va in fals (in ceea ce priveste contractul)semnalind instantei inadvertentele de care vorbiti solicitind eventual o evpertiza grafologica in acest sens.Indicat ar fi insa sa consultati un avocat care sa nu aibe tangenta cu reclamantul. Spun asta deoarece camatarii ,de regula,au in cercul lor de cunostinte destul de multi avocati.
puteti face plangere penala, pentru fals si uz de fals, daca vizibil caracterele scrisului difera , actul s-a facut prin adaugare de scris, se va face o expertiza grafoscopica, pe care va trebui sa o platiti, este destul de complicat, mai ales ca exista si semnatura dvs pe inscris, va sfatuiesc sa vorbiti cu un avocat
Dosar repus pe rol
wap54
Am un dosar din 2010 ce are ca speta pretentii pe un contract de vanzare-cumparare autovehicul folosit ce este datat ca incheiat in martie 2008 in care eu as ... (vezi toată discuția)