avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre cerere de intrerupere pedeapsa cu inchisoare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre cerere de intrerupere pedeapsa cu inchisoare

Buna. am o intrebare. Fratele meu o fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare.Insa in urma cu o luna adica respectiv luna august concubina acestuia a nascut un baiat . Faptul este ca intre el si ea nu exista certificat de casatorie insa exista certificat de nastere in care se atesta ca copilul nascut este pe numele tatalui sau cat si mama acestuia recuoaste ca fiind tata acestuia concubinul ei care se afla deja in stare de retinere.Intrebarea este ce proceduri trebuiesc facute ca acesta sa poata beneficia de intreruperea executarii pedepsei pana la implinirea a un an fata de noul nascut desii acesta mai are inca un minor in famile de varsta 7 ani.Sunt sanse sa existe o portita pentru a se avea in vedere eliberarea tatalui condamnat conform legii cu intreruperea executarii pt a avea grija de noul nascut si de familie.Rog si cer scuze pt eventualele greseli in aceasta intrebare.Va multumesc anticipat cu respct. Gabriel
Sansele sunt minime in a obtine intreruperea executarii pedepsei pentru acest motiv, insa se poate incerca.
Cererea de intrerupere se intemeiaza pe disp art 453 lit. c) rap. la art 455 c.proc.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare + copil antidote antidote Unei femei, recidiviste care a avut o condamnare cu suspendare si a mai primit o condamnare, pedepsele cumulandu-se, poate fi amanata sau anulata la recurs ... (vezi toată discuția)
Cerere de intrerupere a executarii pedepsei inchisorii pe motive medicale Magistrat_90 Magistrat_90 Buna seara! As dori, daca se poate, sa mi se indice reperele sau un model necesare formularii unei cereri de intrerupere a executarii pedepsei inchisorii pe ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Am si eu o intrebare cand intra cel mai sigur noul cod penal in vigoare?se mai poate sa se faca intrerupere de pedeapsa...eu stiam de ceva de trei luni de ... (vezi toată discuția)