avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - copii majori au dreptul la ceva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - copii majori au dreptul la ceva?

Buna ziua.

In cazul unui divort intre 2 parinti care au 3 copii (2 majori si unul minor), exista posibilitatea ca din bunurile comune cuplului sa se dea o parte si copiilor adulti?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2008
petculetz, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 15:21, 15 Aprilie 2009
impartirea bunurilor comune se face intre soti, nu intre soti si copii. Insa,dupa finalizarea partajului fiecare parinte poate dona sau vinde copiilor bunurile ce i-au revenit dupa finalizarea partajului.
petculetz a scris:

Buna ziua.

In cazul unui divort intre 2 parinti care au 3 copii (2 majori si unul minor), exista posibilitatea ca din bunurile comune cuplului sa se dea o parte si copiilor adulti?

Multumesc


Da , exista aceasta posibilitatea . Prin incheierea unui act translativ de proprietate ambii parinti pot instraina anumite bunuri dobandite in timpul casatoriei copiilor majori.
bunurile comune sunt ale sotilor, deci copii nu primesc nimc.copii au un drept de mostenire la decesul parintilor
Copiii nu pot participa la partaj. Dar parintii pot vinde sau dona copiilor o parte din bunurile cumparate in timpul casatoriei. :)
Ok. Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Partajul Cum se deruleaza partajul, daca divortul a fost pronuntat de 3 ani, in lipsa,el fiind plecat din tara.A fost dat la abandon de familie,iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Recasatorita- urmeaza partaj din prima casatorie! consecinte?? adrianaparaschiv adrianaparaschiv Buna ziua, Eu am divortat in urma cu un an, dupa o casatorie de 20 ani, in urma careia au rezultat 2 copii (unul este inca minor). Fostul sot a parasit tara ... (vezi toată discuția)