avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari constructii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari constructii

Am prit luna aceasta facturi cu materiale (ciment, fier, burghie ,tabla etc) pe
care le-am inreg. in 301 dar nusunt sigura ca este poate 3021 si de ce?
Am un singur contract de subantrepriza nir si bc. pe acea lucrare?
Le-am dat in consum pe toate.
Ajutatima cu inregistrarile acestor materiale sa stiu pe viitor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:57, 8 Septembrie 2011
conform contractului va trebui sa faceti deviz de lucrari in care sa prindeti materialele consumate,manopera,etc.Acest deviz va trebui semnat de catre beneficiar.Apoi pe baza devizului faceti bon de consum.Normal trebuia sa le inregistrati in 3028.Daca folositi tabla pentru a efectua un cazan(de exemplu)pe care il dati mai departe atunci trebuie sa inregistrati 345-711.Sunt mai multe
Cimentul poate fi inregistrat ca materie prima in cazul in care este folosit pentru producerea betonului. Iesirea o faceti in acest caz prin cont 601. Materialele consumabile le inregistrati in cont 3028 si dati in consum prin 6028. Intocmiti deviz unde sa prindeti atat cheltuielile cu materiile prime si materialele, dar si contravaloarea chiriei utilajelor, amortizarea mijloacelor fixe folosite in procesul de productie, manopera care include cheltuielile cu salariile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon consum la materialele consumabile OOANA1977 OOANA1977 Buna ziau As vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema Am o cunostinta care are o firma care face aranjamente florale.Cumpara flori si accesorii Cum se ... (vezi toată discuția)
Inreg. contabile - firma constructii Doina B Doina B Buna ziua! Tin evidenta contabila la o firma de constructii. Este noua, acum a construit prima casa. Va prezint inregistrarile pe care le-am facut (in ... (vezi toată discuția)
Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)