avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale OG nr. 30/2011 publicata in MO nr. 627/02 septembrie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

OG nr. 30/2011 publicata in MO nr. 627/02 septembrie

Prevederile Ordonantei in legatura cu anularea penalitatilor de intarzaiere daca plata se face pana in 31 decembrie se aplica si contribuabililor persoane fizice (nu PFA ci simpli contribuabili)?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:48, 14 Septembrie 2011
da
Multumesc pentru raspuns, dar mai am 2 nelamuriri:
1.In documentul informativ privind "sumar de plata la data ...", transmis de catre Directia Fiscala a Primariei, coloanele sunt: curent, ramasita, majorare, penalitate, bonificatie, total lei. Sumele principale de plata figureaza la primele 2 coloane, urmand majorari si penalitati. In spiritul prevederilor ordonantei in legatura cu anularea penalitatilor de intarzaiere daca plata se face pana in 31 decembrie, la "penalitati", in vederea anularii, se adauga si ce apare la coloana "majorari"?
2.In OG 30/2011 publicat in MO nr. 627/02.09, problema de mai sus face obiectul art. XI.
De cand intra in vigoare aceasta prevedere?
Va multumesc
Revin in aceiasi problema deoarece Directia Fiscala a Primariei nu mi-a dat un raspuns la cererea mea privind termenul de aplicare al art. XI din Ordonanta.
Deci totusi, de cand se aplica acest articol (care am inteles ca are valabilitate si pentru contribuabilii persoane fizice)?
Va multumesc pentru amabilitate!
Daca datorati impozit pe teren sau cladire, acestea sunt obligatii care se datoreaza bugetului local, nu Bugetului de Stat. Cred ca adresa primita o aveti de la Directia "Taxe si impozite", din cadrul Primariei. Penalitatile aferente acestor obligatii nu fac obiectul Ordonantei 30/2011, ci numai datoriiile fiscale aferente Bugetului de Stat. Anularea penalitatilor se aplica pentru obligatiile fiscale administrate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opcnas 894/2011 – aplicarea art. xi din og 30/2011 (anulare penalitati de intarziere) si reglementarea unor masuri financiar-fiscale  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 787/07.11.2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 894/2011 privind ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)