avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa incheiere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa incheiere divort

Se poate reveni la solicitarea partajului bunurilor dobandite in timpul casatoriei, daca, la data pronuntarii divortului, sotul nu solicita partajarea bunurilor, lasandu-le copiilor ramasi in intretinerea mamei? Divortul s-a pronuntat aprox prin anul 2005 sau 2006. Actualmente, sotia este plecata din tara, un copil este la facultate iar celalalt copil minor, este la domiciliul fostilor soti din Romania, in asa zisa grija a bunicei materne. Sotia vrea sa vanda totul acum, intrucat s-a stabilit de un an de zile in Franta, fiind medic. Iar apartamentul cu toate bunurile il considera proprietatea ei exclusiva.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:25, 8 Septembrie 2011
adica tot un fel de partaj,nu?ma gandeam ca se poate face totusi un act la notar prin care el cedeaza toate bunurile lui copiilor indiferent de ele.partajul costa f mult in cazul mai multor bunuri imobile.
puteti face partaj de comun acord la mediator,si apoi acordul se poate legaliza la notar
iesiti si mai ieftin si rezolvati in max 2 saptamani
Bine, cu mediator si instanta puteti iesi chiar foooooooarte ieftin, dar vad ca nu va spune mediatorul.
Daca ajungeti la notar, nu mai e nevoie de mediator, nu va scuteste de nicio cheltuiala majora.

Dar actul ala de cedare, cum spuneti dv., trebuie vazut de un avocat, poate e valabil ca un partaj, poate nu... poate e o donatie, poate nu... Poate fi o gramada de lucruri actul ala, poate ca e valabil, poate nu... Mergeti cu el la o consultatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Costuri si modalitate partaj judecatorie/notar ale unui imobil ochian.doru ochian.doru Divortul s-a finalizat acum doi ani fara sa se faca partajul, fosta sotie vrea sa ceara acum partajul. Bunul principal este un imobil cumparat de cei doi in ... (vezi toată discuția)