avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa art. 182
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa art. 182

Lovirea unei persoane cu pumnul in ochelari, apoi in ochi in repetate randuri se poate incadra ca si tentativa la art. 182? dar intepatul cu cutitul daca victima se apare cu mana, si astfel necesite doar 10-12 ingrijiri medicale, in loc de 60-90 cat ar primi daca atacatorul i-ar fi intepat gatul.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 23:36, 7 Septembrie 2011
Presupun ca daca i-ar fi luat gatul nu avea nevoie decat de certificatul de deces.
Ceva pe acolo bat si eu

daca tai cu cutiul la gat pe cineva -> tentativa de omor, dar daca lovesti in repetate randuri pe cineva cu pumnul in ochi, cauzandu-i acestuia chiar "diminuarea campului vizual" pe o perioada de cateva zile, nu e tentativa la art. 182?
Daca au fost acordate de catre medicul legist doar 10-12 zile ingrijiri medicale,fapta este de loviri si alte violente (art.180 c.p.).
Da, dar intrebarea mea este daca se poate incadra la tentativa de vatamare grava daca persoana a lovit in repetate randuri victima cu pumnul in ochelari, provocandui chiar o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului. Scopul agresorului fiind de-a "vatama grav" o persoana, de-a o lasa fara vedere victima!?

Asa cum aratam este nevoie de cerinta celor 60 de zile de ingrijiri medicale, si ar fi trebuit sa precizez ca asta in situatia in care cicatricile de pe fata nu pot fi indepartate. Daca se pot indeparta atunci nu e vatamare corporala grava,sau tentativa (asa cum dealtfel sugerati).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Cicatrice (vatamare corporala grava sau lovire si alte violente) xuser xuser Daca in urma unei altercatii , victima primeste un pumn in ochelari, lentila cauzandu-o o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului, fapta intra la lovire si alte ... (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)
Distrugere sau doar lovire si alte violente? klumea klumea Vineri la discoteca din sat un nebun m-a lovit cu pumnul in ochelari, [editat]. noroc ca ochelarii au sarit insa mi-a lasat o taietura pe frunte (altfel putea ... (vezi toată discuția)