Vineri la discoteca din sat un nebun m-a lovit cu pumnul in ochelari, [editat]. noroc ca ochelarii au sarit insa mi-a lasat o taietura pe frunte (altfel putea sa-mi scoata ochiul nebunu)
Vreau sa depun plangere penala impotriva lui, am fost azi la IML am primit 20 zile IML.
Vreau sa stiu:
1.Pot face plangere si pt. distrugere deoarece m-a lovit cu pumnul in ochelari sau doar pt. lovire si alte violente?
2. Pot sa-l acuz de tentativa la vatamare corporala grava, deoarece cand a dat pumnul in ochelari trebuia sa-si asume ca ma poate lasa orb?!
Puteţi să faceţi plângere pentru loviri şi alte violenţe . Solicitaţi despăgubiri , prin constituirea de parte civilă în procesul penal, şi faceţi dovada cheltuielilor medicale, includeţi şi preţul ochelarilor distruşi.
La infracţiunea de vătămare corporală gravă tentativa este posibilă în cazul celei de-a doua variante agravante , art. 182 , alin. 2 cod penal, şi este pedepsibilă. Se referă tocmai la pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestuia, sluţirea , punerea în primejdie a vieţii, etc. Cred că puteţi face şi pe acest aspect plângere, însă nu ştiu cum vor face organele judiciare încadrarea.
Tentativa art. 182
xuser
Lovirea unei persoane cu pumnul in ochelari, apoi in ochi in repetate randuri se poate incadra ca si tentativa la art. 182? dar intepatul cu cutitul daca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala
ChavaLito
acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)