avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E pacat sa se casatoreasca 2 suori cu 2 frati??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E pacat sa se casatoreasca 2 suori cu 2 frati??

Buna,as avea si eu o intrebare...nu de mult timp m-am cuplat cu fratele cumnatului meu adica cumnatul surorei mele as vrea sa stiu daca pacatuiesc??si daca am putea avea o viata linistita impreuna...va rog am nevoie de un raspuns clar .Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 00:16, 4 Septembrie 2008
Doamna ,aceasta intrebare trebuie pusa preotilor nu juristilor ,juristii or avea si ei pacate, da nu se ocupa cu asta. Asa dar eu va sfatuiesc sa mergeti la biserica si sa-l intrebati pe preot si veti avea ce-l mai corect raspuns. Dupa parerea mea, nu am mai auzit de asa ceva cu toate ca am o virsta ,cred ca e mare pacat.
aaanaaa a scris:

Buna,as avea si eu o intrebare...nu de mult timp m-am cuplat cu fratele cumnatului meu adica cumnatul surorei mele as vrea sa stiu daca pacatuiesc??si daca am putea avea o viata linistita impreuna...va rog am nevoie de un raspuns clar .Multumesc

Buna !
Din punct de vedere juridic nu exista niciun impediment la casatorie, daca 2 frati se casatoresc cu 2 surori. Chiar cunosc un caz.
Altfel, din cate am mai auzit si eu, cred ca e cam pacat.
Pentru alte detalii, vorbiti cu un preot.
Sunt cateva "vorbe" din batrani perfect valabile, din spusele celor mai invarsta, si anume :
- sa nu te casatoresti in acelasi an cu fratele sau sora ta (casatorie religioasa).
- sa nu te cunune la biserica fratele sau sora ta (sa nu iti tina lumanarea in biserica)
- sa nu se casatoreasca 2 frati cu 2 surori
- sa nu se casatoreasca 2 surori cu 2 veri buni.
- sa nu te casatoresti cu veri (nu stiu pana la ce grad)
:(
La cate pacate facem astazi ce mai conteaza.Te poti casatori cu el dar copii trbuie sa faci cu altul.Cu el nu ai voie timp de 33 de ani.Dar banuiesc ca tu stii ce ai de facut,asa ca bafta !
chestia cu, sa nu te cunune religios fratele sau sora nu e valabila, pe noi ne-a cununat sora sotului meu si cand am intrebat la biserica daca este vreo problema preotul ne-a spus k astea sunt babisme fara vreo legatura cu religia.Si k raspuns la intrebarea pusa, ....daca d.p.d.v. juridic nu este nici o problema nu cred k ar fi alta problema, totusi cred k cel mai bine trebuie intrebat un preot.

Alte discuții în legătură

Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
consiliul parohial mi-a solicitat o taxa de contribuție cu trei ani in urmă pentru a oficia căsătoria ... Danut 08 Danut 08 Buna ziua Mă numesc Dan și locuiesc în Finteușu Mic. Sînt căsătorit în 21 octombrie 2018 și am următoarea problemă: Consiliul parohial mi-a ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)