avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare proprietate

Se poate face cedarea proprietatii unui apartament (coproprietarii fiind sot si sotie) de catre unul din soti in favoarea fiului (major)? Se poate face donatie sau act de vanzare-cumparare catre fiu doar din partea unuia dintre soti? Ce deosebire este intre donatie si vanzare-cumparare?
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 13:32, 7 Septembrie 2011
intai se face iesire din indiviziune,sau partaj judiciar,apoi vanzare,donatie,dar trebuie delimitat ce vinde sau doneaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Leordeanu Leordeanu In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii . In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)
Cedare drept proprietate Luminita78 Luminita78 Este posibil ca sotul sa cedeze partea sa din dreptul de proprietate in favoarea sotiei (coproprietar) sau fiului (major)? Se percep taxe de cedare? (vezi toată discuția)