avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cedare drept proprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cedare drept proprietate

Este posibil ca sotul sa cedeze partea sa din dreptul de proprietate in favoarea sotiei (coproprietar) sau fiului (major)? Se percep taxe de cedare?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:12, 7 Septembrie 2011
Vanzarea-cumpararea intre soti este interzisa iar donatia este esentialmente revocabila. In cazul partajului, este posibil ca unul din soti sa primeasca totalitatea bunurilor comune, despagubindu-l pe celalalt cu valoarea in bani a cotei ce i s-ar fi cuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta o sulta ? ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu o intrebare in cazul unui partaj al uni imobil cu doi proprietari, daca unul dintre proprietari vrea sa ii cedeze celeilalte parti ... (vezi toată discuția)
Cedare proprietate Luminita78 Luminita78 Se poate face cedarea proprietatii unui apartament (coproprietarii fiind sot si sotie) de catre unul din soti in favoarea fiului (major)? Se poate face donatie ... (vezi toată discuția)
Cedare cota 1/2 din bun comun si taxe James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot ceda sotiei mele cota din 1/2 dintr-un apartament cumparat de noi in timpul casatoriei acum 4 ani. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)