avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inreg factura emisa taxa aeroport pt bilete avion
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inreg factura emisa taxa aeroport pt bilete avion

buna ziua
daca emit factura cu taxa de aeroport pt biletele cumparate cum se contabilizeaza?? la primire bilet contez pe 628, dar la iesire daca contabilizez pe 704 maresc cifra de afaceri si firma devine platitoare de tva.este corect cu 704??
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:48, 9 Septembrie 2011
Puteti sa folositi cont 758 sau 768 si atunci nu mai influientati cifra de afaceri.
@madalinuta23, Dvs. refacturati contravaloarea taxei de aeroport sau a biletului? Eu nu am inteles foarte clar.

Oricum nu puteti inregistra pe 758 su 768, la primul control nu vi s-ar lua in calcul inregistrarea pe unul din aceste conturi, in plus va alegeti si cu amenda.
Dupa parerea mea nici contarea in ct 628 la primirea facturii nu este corecta.Consider ca in ct 628 trebuie inregistrate efectiv serviciile prestate de terti in baza contractelor incheiate.La primirea facturii reprezentand cv bilete avion si taxa aeroport as merge pe contarea: 625,658 = 401;la refacturare as folosi 411=708,758.Este doar o sugestie care mie mi se pare corecta.
Nu este corecta, insa eu nu inteleg. Inregistreaza cheltuieli cu deplasarea si apoi le refactureaza? :-/
Eu asa am inteles, biletele cumparate sunt refacturate cuiva.De dragul discutiei sunt gata sa accept punctul dvs de vedere.Unde gresesc?

Alte discuții în legătură

Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Agentie de turism JENIFER JENIFER In cazul unei agentii de turism,biletele de avion trebuie inregistrate pe 628(factura furnizor) si pe 704(factura client)?Nu se pot inregistra pe 462 si dupa ... (vezi toată discuția)
Cazare externa pt clientii firmei alina1977 alina1977 Pot sa decontez pe firma transportul si cazarea externa pt un client al firmei care imi cumpara o cantitate importanta de marfa? Deplasarea se efectueaza in ... (vezi toată discuția)