buna ziua
daca emit factura cu taxa de aeroport pt biletele cumparate cum se contabilizeaza?? la primire bilet contez pe 628, dar la iesire daca contabilizez pe 704 maresc cifra de afaceri si firma devine platitoare de tva.este corect cu 704??
multumesc
@madalinuta23, Dvs. refacturati contravaloarea taxei de aeroport sau a biletului? Eu nu am inteles foarte clar.
Oricum nu puteti inregistra pe 758 su 768, la primul control nu vi s-ar lua in calcul inregistrarea pe unul din aceste conturi, in plus va alegeti si cu amenda.
Dupa parerea mea nici contarea in ct 628 la primirea facturii nu este corecta.Consider ca in ct 628 trebuie inregistrate efectiv serviciile prestate de terti in baza contractelor incheiate.La primirea facturii reprezentand cv bilete avion si taxa aeroport as merge pe contarea: 625,658 = 401;la refacturare as folosi 411=708,758.Este doar o sugestie care mie mi se pare corecta.
Agentie de turism
JENIFER
In cazul unei agentii de turism,biletele de avion trebuie inregistrate pe 628(factura furnizor) si pe 704(factura client)?Nu se pot inregistra pe 462 si dupa ... (vezi toată discuția)