avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare datorii

Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate daca pentru o firma de recuperare creante se pot folosi consilieri juridici in loc de avocati pentru a actiona in justitie pe debitori...
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:53, 7 Septembrie 2011
De unde sunteti atat de "sigur"? Din legea consilierilor juridici eu unu mai degraba inteleg ca ei nu au voie sa ofere consultanta juridica decat firmelor la care lucreaza si acum dilema ---> doar pentru probleme juridice ce se pot ivi direct fata de persoana juridica sau si asupra obiectului de activitate al acesteia... cum ar fi de exemplu pentru o firma de recuperare debite, actiuni in justitie si alte activitati juridice legate de recuperari legale...???
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Iulian81, utilizator
Vei avea o singura problema: nu poti cere cheltuieli de judecata (ref. prestare servicii consiliere juridica). Noi la as. prop. am avutv aceasta problema. In sentinta, intr-un text f. scurt ni s-a dat castig de cauza (recuperare debit intretinere + penalizari), iar pe 2 paqgini ni s-a explicat ca cheltuielile de judecata (250 lei) ni s-au respins pe motiv ca consilierii juridici nu fac parte din barou, ca sunt...., lege, art., etc. Ca sa se aprobe cheltuielile de judecata, trebuie sa-l angajezi cu CIM.
Pentru a lucra totusi cu un consilier juridic, in com. nostru executiv s-a hotarat ca suma cheltuita cu prestatia cons. jr. sa se asemne cu o lucrare obisnuita a unui (instalator, electrician), sa fie repartizata debitorului pe o fisa si la terminarea procesului sa-i fie repartizata in fapt pe lista de plata, cap. Chelt. pe beneficiar.
Mai spun ceva si am terminat: nu toate instantele au respins chelt. de judecata - prestate de cons. jr., dar nu te poti baza pe acest lucru.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)