avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxa hoteliera
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxa hoteliera

Ordonanta Guvernului Nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 627, din 2 septembrie 2011.

Conf .acestei ordonante se modifica taxa hoteliera la 1%.
Intrebarea mea este de cind se aplica aceasta modificare?
Cu luna septembrie,adica raportare pina pe 10 a luni octomrie la Consiliul local:D
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 16:45, 7 Septembrie 2011
Buna Iulia,

Conform Ordonantei 30/2011 :

•Se stabileste un nivel fix al taxei hoteliere ce poate fi impusa de consiliile locale si anume un procent de 1% din valoarea totala a tarifului de cazare / zi hoteliera / turist
.

Toate modificarile Codului Fiscal pentru care nu este mentionata si data intrarii in vigoare, vor deveni aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2012

multumesc..@gabrielle..
Am reusit sa citesc pina la capat ordonanta si am vazut ceea ce mi-ai scris.:kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii 88/2011 dodoambra dodoambra Buna ziua. doresc o informatie, daca ma puteti ajuta. Legea 88/2011 este valabila la stabilirea suprainpozitarii cladirilor inchiriate? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Comunicat anaf - intalnire de informare in data de 22 septembrie 2011, cu privire la modificarile recente in domeniul fiscal  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]STIMAŢI CONTRIBUABILI Direcţia generală de Metodologii Fiscale, Îndrumare şi Asistenţă a Contribuabililor (D.G.M.F.I.A.C.) organizează în data ... (vezi toată discuția)
Norme cod fiscal Magda Staicu Magda Staicu Pe site-ul www.mfinante.ro la secţiunea Transparenţă decizională a fost publicat proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea normelor ... (vezi toată discuția)