avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit diurna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

diurna

Am o societate persoana juridica platitoare de impozit pe profit si as vrea sa stiu care e regimul fiscala al diurnei si daca exista vreo suma fixa pe care n-o pot depasi ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CarmenOrtansa , utilizator 15:47, 13 Septembrie 2011
In cazul in care societatea inregistreaza profit, se considera cheltuiala deductibila sume de 13x2.5=32.50 lei, iar daca inregistreaza pierdere, este cheltuiala deductibila doar valoarea de 13 lei.
Daca va intereseaza si baza legala, va pot trimite un mesaj in cursul zilei de maine.
In Codul fiscal avem:

ART. 21

Cheltuieli

[...]

(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:

[...]

b) suma cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;

De aici rezulta ca deductibilitatea acestor cheltuieli nu este conditionata de faptul ca societatea inregistreaza sau nu profit.
Va multumesc mult, asa cred si eu ca nu este conditionata deductibilitatea diurnei (in suma de 32,5)de profitul fimei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deplasare CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna interna luminita_carmen luminita_carmen Buna seara, Doresc sa stiu care era cuantumul maxim acordat unui angajat pentru deplasari interne, respectiv diurna/zi in perioda 2009 - decembrie 2011 de ... (vezi toată discuția)
Diurna 2013 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca socieatea inregistreaza pierdere diurna de 32,5 lei este deductibila fiscal ? (vezi toată discuția)