avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... inspectorii de daune sunt?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

inspectorii de daune sunt?

Buna ziua, lamuriti-ma va rog, inspectorii de daune ai unei firme de asigurari, sunt functionari publici? va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cucu_bau , utilizator 20:14, 13 Septembrie 2011
Nu sunt functionari publici.
Pacat, aveam de gand sa-i fac unui inspector de daune plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Am fost astazi cu cel care mi-a lovit masina la o firma de asigurari, iar inspectorul de acolo vroia sa rezolve treaba printr-o "culpa comuna", pana si cel ce m-a lovit nu a fost de acord cu asa ceva. Precizez faptul ca masina mea era parcat, iar celalalt sofer a dat cu spatele si mi-a lovit masina. Cand am ajuns la politie...........nici agentul nu a vrut sa constate fapt, cica am fost la intelegere amiabila. Da, dar intelegerea amiabila a picat cand am auzit ca se finalizeaza cu, "culpa comuna". Dar plangere impotriva agentului de politie pentru infractiunea de la art. 246 C. pen. se poate, nu? Adica se incadreaza bine in acest art., nu? va multumesc pentru sprijin.
Dupa cum relatati problema nu este vb de culpa comuna si in acest caz faceti o plangere la CAS si daca nu gasiti intelegere apelati la instanta. In ce priveste raspunsul politistului de a refuza sa faca constatare este corect deoarece daca a fost completat un constat amiabil nu se mai emite PV de catre politie.
Domnu Adrian Tudor, lamuriti-ma va rog, completarea constatarii amiabile nu a avut loc in intregime, sa fiu mai clar, s-a inceput completarea formularului cu datele de stare civila, si in acelasi timp inspectorul respectiv a spus ca ne face din culpa comuna, nu s-a termminat de completat formularul pe cale amiabila, nu s-a semnat, la plecare l-am luat cu noi, deci una peste alta nu s-a facut nimic. Parerea mea, daca s-a trecut in formular doar datele de stare civila, si nu s-a terminat constatarea amiabila, a fost mai mult o informare pe care ne-a dat-o inspectorul respectiv, eu nu cred ca treaba asta este echivalenta cu o constatare amiabila.
Daca asiguratorul respectiv era de buna credinta faceam pe cale amiabila. Pana la urma cum e corect?
Am uitat sa precizez, parerea mea este ca, politistul respectiv avea obligatia de a face constatarea respectiva, gresesc?

Alte discuții în legătură

Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)
Accident usor drum privat dan_pal dan_pal Buna ziua Am o intrebare legata de un accident facut pe un drum privat. Am iesit din parcare si din cauza unei masini parcate aveam vizibilitate redusa, asa ... (vezi toată discuția)