avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere in avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere in avocatura

1) Inainte ca o persoana care aspira la a deveni avocat,poate sa urmeze vreun curs organizat de o institutie abilitata si agreata, pt. a-si usura trecerea examenului ? Daca da, care este acea institutie?
2) Este posibil ca in 2012 sa se organizeze examen de admitere in avocatura si la inceputul anului si la sfarsitul anului?

Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 17:24, 7 Septembrie 2011
Reusita la examenul de admitere in avocatura o poate garanta invatatul. Cursuri de pregatire din cate stiu eu nu se fac.
Examenele se organizeaza o data pe an. In anul 2010 s-a organizat de doua ori, in februarie si in noiembrie, insa a fost o exceptie. UNBR-ul hotaraste modalitatea de sustinere a examenelor si restul elementelor privind organizarea lor.
1. La ce fel de curs va referiti? Daca este cumva vorba despre cursuri de pregatire,nu cred sa existe asa ceva. Doar pentru INM.
2. In conformitate cu prevederile legislatiei profesiei de avocat:
"Primirea in profesie se realizeaza numai in baza unui examen organizat de U.N.B.R., cel putin anual si la nivel national."
Cel putin teoretic,exista aceasta posibilitate. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuirea calitatii de expert evaluator Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma gandeam sa incep si eu niste cursuri de a deveni expert evaluator in domeniul imobiliar si in evaluarea intreprinderilor. Se merita oare? Imi ... (vezi toată discuția)
Cursuri acces in profesia de avocat Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci Se sustin cursuri pregatitoare pentru acces in profesia de avocat in cadrul Baroului Bucuresti? (vezi toată discuția)
Admitere avocatura 2009 alexandru_abdulbaki alexandru_abdulbaki Cu placere si emotie postez primul mesaj pe Avocat.net. Trimit salutul meu utilizatorilor, administratorilor acestui forum si imi permit sa aduc in discutie un ... (vezi toată discuția)