top dan a scris:
Daca intrati corpul exepetilor veti figura pe listele instantelor judecatoresti sau altor organe de4 stat care regurg la serviciile expertilor in domeniul imobiliar
Imi permit sa fac unele precizari.
Exista experti judiciari si experti extrajudiciari. In care categorie doriti sa intrati?
Expertii judiciari au, conform legii, dreptul sa efectueze expertize extrajudiciare, invers nu.
Atribuirea calitatii de expert (judiciar sau extrajudiciar) se face pe baza de examen. Pentru expertii judiciari examenul se organizeaza de catre Ministerul Justitiei, iar pentru expertii extrajudiciari de catre organul central pe al carei lista doriti sa va inscrieti.
Examene pentru atribuirea calitatii de expert se organizeaza rar. De exemplu, pentru specialitatea autovehicule si circulatie rutiera examene s-au organizat in anii 1972, sfarsitul 1991-inceputul anului 1992, 1998. Atat.
Pentru obtinerea calitatii de expert judiciar nu se organizeaza cursuri. Dupa stiinta mea, singurele cursuri pentru evaluatori sunt cele organizate de ANEVAR. Nu stiu daca se mai organizeaza.
Eu va doresc succes in demersul Dvs. si sper ca in curand va putem spune "bun venit in randurile expertilor".