avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Certificat absolvire cursuri ANEVAR
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Certificat absolvire cursuri ANEVAR

Buna ziua! Aproape fara sa vreau m-am pricopsit cu un certificate de absolvire ale unor cursuri ANEVAR in domeniul evaluarii. Imi poate spune cineva ce as putea sa fac cu el...? La ce mi-ar putea folosi? Sau in ce domeniu as putea lucra pe baza lui?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:37, 10 Mai 2013
Ar trebui sa intrebati pe cei care v-au pus in posesia certificatului.
ANEVAR este o asociatie profesionala, care atribuie calitate de expert extrajudiciar,calitate recunoscuta doar pe plan national, fara a fi exclusivista.
Puteti profita de certificat si sa deveniti expert tehnic judiciar. Pentru documentarea dvs., studiati OG nr. 2/ 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara.
In lege nu se pomeneste un cuvant de acele certificate... In plus la ANEVAR mi s-a spus ca nu imi foloseste la nimic certificatul!! Cum poate o institutie sa elibereze niste certificate care nu folosesc la nimic si sa mai ceara si bani pentru cursuri??
In oferta de cursuri, trebuia sa se mentioneze si ce competente ofera absolvirea cursurilor respective, dar si ce institutie a statului avizeaza/ autorizeaza certificatul de curs emis de catre o asociatie profesionala.
Cine plateste un astfel de curs, fara a cunoaste cele doua lucruri mentionate de mine mai sus, o face din pacate, pe banii lui.
Daca certificatul ANEVAR ar fi fost avizat de catre un minister sau o institutie publica de specialitate, puteati beneficia de prevederi ale OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, art 12 al.(1) lit.a) si lit.b) care acorda facilitati de interviu, pentru a deveni specialist tehnic judiciar.
:) Da, ANEVAR din cate stiu e institutie guvernamentala dar nu cred ca poate fi asa de usor... doar daca avem un certificat de cursuri prin cerere sa ajungem experti judiciari. Adica poate suplini acesta acel termen de "autorizare"??
Trebuie sa cititi cu atentie ce am scris si sa studiati legislatia indicata.
ANEVAR nu este institutie guvernamentala, ci asociatie profesionala.
Daca acel curs organizat de catre ANEVAR, ar fi fost autorizat de catre un minister sau o institutie publica specializata (exemplu: o inspectie specializata a statului), puteati beneficia de prevederile art.12 al.(1) lit.a) sau lit.b) din OG nr.2/ 2000.

Alte discuții în legătură

Expertul tehnic judiciar poate face si evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie expert evaluator autorizat anevar ? DenisRif DenisRif intr-un proces de partaj Expertul Tehnic Judiciar poate face si Evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie Expert Evaluator Autorizat ANEVAR in spiritul O.G. ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar vs expert anevar ContSters277797 ContSters277797 Am o nelamurire in privinta evaluarii unui imobil: 1. evaluarea imobilul in instanta se face de catre un expert evaluator membru ANEVAR, sau 2.evaluarea ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi evaluator imobiliar iulia_lili iulia_lili Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie, in mod obligatoriu, membru ANEVAR? (vezi toată discuția)