avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Certificat absolvire cursuri ANEVAR
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Certificat absolvire cursuri ANEVAR

Buna ziua! Aproape fara sa vreau m-am pricopsit cu un certificate de absolvire ale unor cursuri ANEVAR in domeniul evaluarii. Imi poate spune cineva ce as putea sa fac cu el...? La ce mi-ar putea folosi? Sau in ce domeniu as putea lucra pe baza lui?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:37, 10 Mai 2013
1. Pentru a obtine un certificat de absolvire la ANEVAR v-ati inscris la cursuri, ati platit taxa, eventual ati si frecventat aceste cursuri (sau nu), ati sustinut un examen din care a facut parte si prezentarea unei lucrari de evaluare. Toate acestea mie personal nu imi par a fi vre-o boala rusinoasa alta decat eventual aceea a copy-paste-ului. Probabil ca examenul a fost prea usor pentru Dvs. daca v-ati procopsit cu acesata diploma. Nu-i bai, va puteti inscrie la stagiu si dupa doi ani si realizarea a 5 rapoarte de evaluare poate scapati de ea.
2. ANEVAR este organizata in baza OG24 / 2011 promulgata de legea 99/2013.
3. Scopul ANEVAR este: " Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România are drept scop organizarea, coordonarea şi autorizarea exercitării profesiei de evaluator autorizat în România, reprezentarea şi protejarea intereselor profesionale ale membrilor săi, asigurarea exercitării independente a profesiei de evaluator autorizat cu respectarea deontologiei profesionale şi a unui înalt nivel de calificare profesională, precum şi promovarea standardelor, metodelor şi tehnicilor de evaluare în activitatea evaluatorilor autorizaţi"
3. in conformitate cu cele doua acte normative de mai sus : " ANEVAR este autoritatea competenta care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de evaluator .... ". Atat judiciar cat si extrajudiciar.
Mai multe detalii pe [ link extern ]
Pe scurt membru titular ANEVAR si doar el poate efectua rapoarte de evaluare pentru orice beneficiar; persoane fizice si juridice, banci, executori judecatoresti, lichidatori, instante.
Pe de alta parte beneficiarii rapoartelor de evaluare pot sa impuna si alte conditii decat aceea de a fi membru ANEVAR; de bonitate, de experienta, de acoperire etc.
Musca Florin a scris: "...... ANEVAR este autoritatea competenta care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de evaluator .... . Atat judiciar cat si extrajudiciar.
Precizati va rog articolul din OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind organizarea activitatii de expertiza tehnica si contabila judiciara si extrajudiciara, prin care ANEVAR are responsabilitatile mentionate de dvs.
A se avea in vedere ca ANEVAR este asociatie profesionala, nu este nici MJ si nici institutie publica (minister). Un regulament al unei asociatii profesionale, nu permite acesteia sa isi aroge drepturi legislative, pe care nu le are.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul tehnic judiciar poate face si evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie expert evaluator autorizat anevar ? DenisRif DenisRif intr-un proces de partaj Expertul Tehnic Judiciar poate face si Evaluarea bunurilor fara ca acesta sa fie Expert Evaluator Autorizat ANEVAR in spiritul O.G. ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar vs expert anevar ContSters277797 ContSters277797 Am o nelamurire in privinta evaluarii unui imobil: 1. evaluarea imobilul in instanta se face de catre un expert evaluator membru ANEVAR, sau 2.evaluarea ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi evaluator imobiliar iulia_lili iulia_lili Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie, in mod obligatoriu, membru ANEVAR? (vezi toată discuția)