avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cine poate fi evaluator imobiliar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cine poate fi evaluator imobiliar

Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie, in mod obligatoriu, membru ANEVAR?
Cel mai recent răspuns: clyde2010 , utilizator 21:18, 3 Martie 2011
Nu.Evaluarile se pot intocmi de catre experti tehnici judiciari si extrajudiciari.
Depinde de scopul evaluarii.Unele institutii ale statului(primarii,de exemplu) pretind ca evaluarile(re-evaluarile) sa fie intocmite de experti ANEVAR,dar fara nici o sustinere legala.
Consultati OG 2/2000 privind org.act.de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara
In conformitate cu Art.27 si 28 din ordonanta, atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar revine “ministerelor si altor institutii centrale,fiecare in domeniul sau de specialitate,stabilit conform legii”.
ANEVAR-ul nu este nici minister,nici alta institutie centrala,
ci asociatie profesionala,care atribuie calitate de expert extrajudiciar,calitate recunoscuta pe plan national,dar NU exclusivista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar vs expert anevar ContSters277797 ContSters277797 Am o nelamurire in privinta evaluarii unui imobil: 1. evaluarea imobilul in instanta se face de catre un expert evaluator membru ANEVAR, sau 2.evaluarea ... (vezi toată discuția)
Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat anevar ? proces_ro proces_ro In cazul in care eu as propune un expert tehnic in constructii, acesta ar trebui sa aiba atestat ANEVAR (printre altele) pentru a fi accepatat de catre ... (vezi toată discuția)
Certificat absolvire cursuri anevar Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Aproape fara sa vreau m-am pricopsit cu un certificate de absolvire ale unor cursuri ANEVAR in domeniul evaluarii. Imi poate spune cineva ce as ... (vezi toată discuția)