avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Atribuirea calitatii de expert evaluator
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Atribuirea calitatii de expert evaluator

Buna ziua! Ma gandeam sa incep si eu niste cursuri de a deveni expert evaluator in domeniul imobiliar si in evaluarea intreprinderilor. Se merita oare? Imi gasesc de munca dupa ce lel absolv sau imi pierd timpul? Multumesc anticipat pentru raspunsuri,,,
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 20:01, 7 Ianuarie 2011
Membrii CECAR sunt, in principiu, economisti.
Cum poate fi un economist, chiar cu un curs de specialitate, evaluator de proprietati imobiliare (cladiri, terenuri) ?
Nu are competentele initiale necesare
Cel mult, el poate efectua "evaluarea intreprinderii" ceea ce este cu totul altceva.
Sunteti in eroare stimate coleg.
ANEVAR organizeaza cusuri pentru 4 sectiuni, respectiv Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile, Evaluarea Activelor Financiare si Evaluarea Intreprinderii.
Toate cursurile sunt tinute de profesori si cadre didactice de la ASE sau Specialisti reputati in disciplinele predate, de la IROVAL sau de la BANCI.
Toate rapoartele de evaluare sunt intocmite cu respectarea si aplicarea obligatorie a Standardelor Internationale de Evaluare, IVS editia a opta, 2007.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Ioan Seria, Avocat
cioan a scris:


Imi permit sa fac unele precizari.
Exista experti judiciari si experti extrajudiciari. In care categorie doriti sa intrati?
Expertii judiciari au, conform legii, dreptul sa efectueze expertize extrajudiciare, invers nu.
Atribuirea calitatii de expert (judiciar sau extrajudiciar) se face pe baza de examen. Pentru expertii judiciari examenul se organizeaza de catre Ministerul Justitiei, iar pentru expertii extrajudiciari de catre organul central pe al carei lista doriti sa va inscrieti.
Examene pentru atribuirea calitatii de expert se organizeaza rar. De exemplu, pentru specialitatea autovehicule si circulatie rutiera examene s-au organizat in anii 1972, sfarsitul 1991-inceputul anului 1992, 1998. Atat.
Pentru obtinerea calitatii de expert judiciar nu se organizeaza cursuri. Dupa stiinta mea, singurele cursuri pentru evaluatori sunt cele organizate de ANEVAR. Nu stiu daca se mai organizeaza.
Eu va doresc succes in demersul Dvs. si sper ca in curand va putem spune "bun venit in randurile expertilor".


ce studii ar trebui sa aiba la baza persoana care ar dori sa participe ca astfel de cursuri? neaparat studii tehnice, sau sunt acceptate si cele juridice?
Din cate am aflat eu se accepta studii tehnice,juridice si economice-studii universitare de lunga durata...
prin ceccar asa a fost in Arges acum cativa ani ,le am si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert judiciar LiviuIvan LiviuIvan stiti cumva dupa terminarea cursurilor organizate de anevar, de evaluator imobiliar, ce trebuie facut ca sa pot face expertize judiciare? stiam ceva de un ... (vezi toată discuția)
Certificat absolvire cursuri anevar Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Aproape fara sa vreau m-am pricopsit cu un certificate de absolvire ale unor cursuri ANEVAR in domeniul evaluarii. Imi poate spune cineva ce as ... (vezi toată discuția)
Interviu pentru experti anevar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE MJ a publicat pe site-ul propriu un anunt pentru organizarea de interviu in perioada 02-06.06.2014, in vederea obtinerii autorizarii ca expert in specialitatea ... (vezi toată discuția)