avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme obtinere card sanatate european
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme obtinere card sanatate european

buna ziua,
doresc sa obtin un card de sanatate european. ultimii 3 ani am lucrat la o firma "X" si mai inainte, mai bine de 10 ani la o firma "Y" (fara intrerupere cand am trecut de la o firma la alta). doamna de la ghiseu mi-a spus ca nu pot sa obtin un astfel de card pentru ca nu am vechime de 5 ani in aceeasi unitate (am dus o adeverinte de la ambele firme la care am lucrat). mie mi se pare absurd daca in ultimii 5 ani am fost asigurat sa nu pot beneficia de card.
astept si pararea dv.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:10, 8 Septembrie 2011
Da, situatia este absurda. Cereti respectivei doamne sa va raspunda in scris de ce va respinge acordarea CSE si baza legala. Daca nu va raspund in 30 de zile ii actionati in puteti actiona in instanta.
Nu poate sa va stopeze sub nici-o forma acest lucru. Luati legatura cu Casa Judeteana de Sanatate si daca nu gasiti intelegere actionati in instanta.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Incercati sa solicitati articolul din lege care va obliga sa aveti 5 ani de munca la aceeasi unitate. Din cate cunosc nu exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala in perioada studiilor - emitere card de sanatate cosminnn cosminnn Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste emiterea cardului european de sanatate. Am fost pentru a-mi depune actele necesare emiterii cardului...doamna ... (vezi toată discuția)
Cass conventii civile emunteanu emunteanu Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata la Institutia X. Ocazional (o data la citeva luni) am conventii civile cu firma Y, sau Z pentru citeva ... (vezi toată discuția)
Cas si cardul european de sanatate rododendron rododendron 1. In cazul in care in decursul unui an am avut 2 job-uri, unul la stat si unul in cadrul unui ONG, contributia catre CAS este obligatorie si in cazul ... (vezi toată discuția)