avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE DE INTRETINERE

Buna ziua. Am o intrebare sper sa ma lamureasca cineva. Sunt major, dar nu mai studiez si as dori sa fac o actiune in instanta pentru sistarea pensiei alimentare pe care o primesc de la tatal meu.Pot face singur acest lucru?Daca da cum trebuie facuta actiunea?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 11:28, 8 Septembrie 2011
nu trebuie facuta actiune in instanta pentru sistarea pensiei de intretinere.
in hotararea de divort a parintilor scrie ca pensia de intretinere se primeste pana la varsta de 18 ani. dupa majorat ea se sisteaza automat. doar in cazul in care mai urmai o forma de invatamant trebuia sa faci actiune in instanta pentru continuarea platii.
Inainte de implinirea varstei de 18 ani mama a facut o actiune in instanta pentru majorarea pensiei. Acum am 22 de ani si nu mai studiez, dar primesc incontinuare pensie de intretinere de la tatal meu pentru ca el nu a facut demersuri pentru sistare.As vrea sa stiu daca pot face eu cerere pentru sistare, fiind major si mai ales pentru ca am tot sprijinul din partea tatalui si nu vad rostul pensiei care este ii retinuta la serviciu.
Va multumesc.

fabrica respecta hotararea judecatoreasca. atata timp cat cei de acolo nu stiu ca ai terminat studiile nu o sa sisteze alocatia.
pentru ca esti major, poti sa trimiti o adresa fabricii, insotita de o dovada ca numai studiezi. altfel fabrica nu va sista.
Va multumesc. Dar as vrea sa stiu daca printr-o cerere facua la judecatoria care a dat ultima sentinta de majorare pot sa cer sistarea pensiei, ca instanta sa dea o hotarare in acest sens si sentinta comunicata sa fie primita si de tatal meu si unitatea unde lucreaza. As dori sa fac o cerere scrisa de sistare a pensiei la care sa anexez copie CI si ultima sentinta civila si sa o trimit prin posta cu confirmare de primire, dar as vrea sa stiu cum trebuie sa fie enuntata cererea.
Mii de multumiri.

Unitatea poate sista retinerea sumei fara hotarare judecatoreasca...?

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara otilia321 otilia321 Buna ziua Cum se procedeaza in situatia in care avand o sentinta judecatoreasca in care tatal este obligat sa plateasca minorului pana la varsta de 18 ani ... (vezi toată discuția)