avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul cod al muncii

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca Art.123 din Codul Muncii privitor la compensarea muncii suplimentare prin ore libere platite se aplica si in unitatile bugetare, specificand faptul ca lucrez intr-un cabinet medical scolar cu acoperire permanenta, in program de 12/24; ore libere se pot acorda doar in timpul vacantelor scolare, iar de spor platit nu poate fi vorba. Este corect ca aceasta compensare sa se aplice conform art. 122 (1) netinand cont insa de intervalul calendaristic de 60 zile specificat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 8 Septembrie 2011
Buna ziua,
Nu este corect si ii puteti actiona in instanta,,,,
Atentie insa daca in lege speciala este prevazut altfel...rog a se vedea lg. sanatatii si Contractul colectiv de munca la nivel de ramura...
Art. 9 din Legea nr.285/2010 prevede :
(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
.....
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca nenormata lili2003stoica lili2003stoica exista legislatie in vigoare pentru sporul de 25% pentru munca nenormata? (vezi toată discuția)
Agent paza bugetar istvan63 istvan63 Se iau in considerare orele festive? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Gyna Gyna Eu am fost la serviciu pe 25 Dec.(Duminica) , pe 26 Dec.(Luni), pe 1Ian.(Duminica) si pe 2 Ian.(Luni).In acest an mi-am petrecut sarbatorile la serviciu.Este ... (vezi toată discuția)