avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua,

Sunt angajata la o societate comerciala pe functia de Asistent manager incepand cu data de 01.07.2011. In urma cu o saptamana mi-a fost comunicata verbal incetarea colaborarii pe motivul desfiintarii postului in cadrul companiei. Astazi 08.09.2011 mi-a fost adus la cunostinta in scris aceasta decizie. Am refuzat semnarea si am cerut comunicarea deciziei prin posta. As dori sa stiu care sunt pasii de contestare a acestei deciizii precum si care sunt sansele de reusita si masurile ce se pot lua in urma unei Hotarari judecatoresti ca urmare a acestei contestatii.
Mentionez ca in substrat motivul real al demiterii are drept cauza refuzul meu de a face anumite compromisuri de alta natura decat cele profesionale dar acest lucru nu il pot proba.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 8 Septembrie 2011
De la data primirii deciziei de concediere aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta decizia la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu. Actiunea este scutita de alta taxelor judiciare.
Contestarea deciziei se poate face pentru neindeplinirea conditiilor de forma si de fond pentru emiterea acesteia.

Variante :
1. admiterea contestatiei - se anuleaza decizie de concediere , se va dispune reintegrarea pe postul avut anterior datei de incetare a c.i.m ( numai daca solicitati asa ceva, precum si plata drepturilor salariale de la data incetarii c.i.m. si pana la reintegrarea efectiva).

Daca nu solicitati reintegrarea pe post , atunci contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

2. respingerea contestatiei - adica instanta apreciaza ca legala si temeinica concedierea dvs. situatie in care dvs sunteti concediata.

Partea nemultumita de hotararea primei instante poate formula recurs impotriva acestei hotarari in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mintit de catre angajator CristianB23 CristianB23 La inceputul pandemiei am cerut concediu fara plata, iar angajatorul care mi-a zis ca e de acord de fapt a reziliat contractul fara ca eu sa stiu. Ce ma ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva - contestatie cristina_lavinia cristina_lavinia Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: O persoana este concediata colectiv. Se reangajeaza la o alta societate inca contesta si decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)