avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa demisionez fara a sta in preaviz ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa demisionez fara a sta in preaviz ?

buna ziua , astazi am fost la intreprinderea la care muncesc pentru a cere incetarea contractului individual de munca cu acordul ambelor parti . mi s`a spus sa fac o cerere si sa astept sa o aprode Dl. director . intrebarea mea este in felul urmator . sunt sanse ca directorul sa nu-mi aprobe cererea ? sau este obligat prin lege sa o faca ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 8 Septembrie 2011
daca nu v-ati primkit drepturile salariale la zi, puteti demisiona fara preaviz, in temeiul art. 79 alin. 8, sau, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz pe care o aveti conform contractului individual de munca.

De asemenea, conform art. 55 lit. b, contractul poate inceta de comun acord la data convenita de catre parti
Angajatorul poate sa nu aprobe incetarea CIM cu acordul partilor (de aceea e acordul partilor!), caz in care puteti sa va depuneti demisia (atentie, aceasta nu se aproba de angajator si nici nu e nevoie sa fie motivata in vreun fel!) si intrati in perioada de preaviz conform legii. Aici puteti sa va intelegeti cu angajatorul daca renunta sau nu la preaviz.
Preavizul se intrerupe pentru suspendarea CIM (concediu medical, fara plata, etc) si continua dupa terminarea acestuia. Mult succes!
Aveti doua solutii:
1 - sa depuneti o cerere prin care solicitati incetarea contractului de munca cu acordul partilor. In acest caz directorul poate fi de acord sau nu
2 - sa ve dati demisia, respectand termenul de preaviz din contractul de munca. In acest caz directorul nu isi mai poate da acordul (directorul doar ia la cunostinta demisia dumneavoastra). Atentie, in acest ultim caz, trebuie ca inregistrati cererea la registratura angajatorului, ca sa aveti dovada depunerii ei.
lemontee a scris:

daca nu v-ati primkit drepturile salariale la zi, puteti demisiona fara preaviz, in temeiul art. 79 alin. 8, sau, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz pe care o aveti conform contractului individual de munca.

.....

Este vorba despre art.81 alin.8 C.mun. , republicat ... nu art.79 alin.8

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia Dana-elena Dana-elena va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de demisie la zi.Lucram intr-un cabinet medical privat si am plecat in urma unei certe cu seful (dr.) fara a-mi ... (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)
Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)