avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... un pic de ajutor probleme cu firma de asiguarari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

un pic de ajutor probleme cu firma de asiguarari

am de primit de la o firma de aisiguari 12000lei pt o dauna . dosar finalizat aprobat doar ca bani uita sa mai intre in cont ,mentionez ca masina e proprietatea firmei mele si am ca domeniu de activitate transport persoane regim taxi .in momentul acindentului masina nu circula in regim taxi .
acum la mai bine de 3 luni de la data constatarii acidentului de catre politie totul in favoarea mea .(celalalt 3 luni permis supendat amenda si masina avariata pt neacordare de prioritate) si 36 zile de la data depuneri ultimelor documente .cine ma poate ajuta sa imi recuperz bani de la acesta societate de asigurarii. care ar fi primul pas . am inteles ca o notificare de plata .. nu am conostinte legale cum se face .nu stiu astept sfaturi de la voi. multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
obo26, utilizator
Cel mai recent răspuns: obo26 , utilizator 12:57, 20 Septembrie 2011
verificati daca dosarul a fost aprobat la plata si data acestei aprobari. Apoi verificati in polita care este termenul de plata, este posibil ca acesta sa nu fi fost implinit.

daca toate sunt ok, atunci mergeti la firma de asigurari si verificati situatia platii (poate este vorba de o eroare). In final, daca nimic nu functioneaza va recomand sa contactati un avocat - va recuperati cheltuielile de judecata de la firma de asigurari.
Daca masina s-a reparat intr-un service agreat de asigurator, iar acesta si-a dat acordul de plata, banii se vireaza in contul service-ului. Daca dvs. ati achitat toata reparatia, trebuie sa aveti acceptul pentru intreg devizul de reparatii . Verificati daca dosarul a fost introdus la plata de asigurator.
Daca ati depus si cererea de despagubire la dosar si ati avut si acceptul asiguratorului pt despagubire nu exista motive sa nu va vireze banii. In functie de ce prevad conditiile de despagubire din polita daca va sunt incalcate drepturile aveti dreptul sa actionati asiguratorul in instanta.
am trimis o notificare de plata catre firma de asiguari in care am mentionat avind in vedere ca prin inactiunea societati de asiguari sunt prejudiciat . mentionez ca masina este un taximetru si ne-avand bani necesari reparatiei sau inlcouirea acesteaia ( polita rca dauna totala) am cerut suma de 150 ron pe zi ca beneficu nerealizat. nu am primit nicun raspuns de la firma de asigurari . am formulat o plangere catre csa dar nu am primit niciun raspuns .ce pot sa fac mai departe.merg la tribunal mai astept ce sanse am sa imi recuperez prejudicu si sa obtin penalizarile legale de 0,1% pe zi din suma datora si beneficul ne-realizat .cerea de despagubire alaturi de contul firmei au fost depuse personal la data de 1 august 2011 in total 50 de zile . astept orice sfat si ajutor posibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie masina inainte de finalizarea anchetei politiei PopescuOctav PopescuOctav Am avut masina parcata si o alta masina mi-a lovit-o. Soferul a fugit de la locul acidentului dar am apucat sa-i iau numarul, m-am prezentat la Politie ... (vezi toată discuția)
Referitor dauna autoturism lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce trebuie sa fac. In urma cu o saptamana mai exact in 27.02.2013 am suferit un accident de masina, mai ... (vezi toată discuția)
Accident asigurare adrian101 adrian101 buna ziua. am facut un accident. eu sunt vinovatul pe masina mea am asigurare in germania,de unde si este cumparata masina. pot folosi asigurarea pentru a ... (vezi toată discuția)