avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reparatie masina inainte de finalizarea anchetei ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reparatie masina inainte de finalizarea anchetei politiei

Am avut masina parcata si o alta masina mi-a lovit-o. Soferul a fugit de la locul acidentului dar am apucat sa-i iau numarul, m-am prezentat la Politie acidente usoare si am primit o autorizatie de reparatii. Mi s-a spus sa sun a doua zi sa mi se dea rezultatul , am sunat iar politistul(cel care mi-a intocmit dosarul ) mi-a comunicat ca va dura si ca ma va contacta el. Am revenit dupa o saptamana si am fost informat de acelasi politist ca s-a dus sa verifice la proprietar dar i s-a aratat actul de vanzare a masinii la cineva din Buzau, si ca a facut toate demersurile la Buzau sa rezolve cazul , si ca va dura destul de mult. Dupa inca 2 saptamani am revenit si acelasi politist mi-a raspuns si mi-a comunicat ca masina a fost vanduta de 6 ori si ca acum este in proprietatea unui cetatean dintr-un sat de langa Buzau si sa astept. Eu am nevoie de masina , acidentul a fost pe data de 13.07.2015. Ce ma sfatuiti, cum sa procedez???
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:13, 27 August 2015
Daca aveti numarul masinii care a lovit-o pe a dvs., verificati in baza CEDEM si identificati asiguratorul sau , in cazul in care nu are asigurare, la FPVS, si adresati-va acolo sa va deschida dosar. Explicati-le ca se face o ancheta, dar e de durata, sa va constate avariile , urmand sa reparati masina si sa pastrati actele emise de Service pentru a recupera despagubirea dupa ce se limpezesc lucrurile.
Buna ziua,
Colegul v-a sfatuit foarte bine dar din graba probabil a scris CEDEM in loc de CEDAM. Aceasta este denumirea corecta. Intrati in baza respectiva, scrieti numarul de inmatriculare si data accidentului si veti obtine informatii despre autoturismul respectiv (ma refer la asigurare, daca este asigurat si la ce societate). Ar fi indicat sa aveti o adresa de la Politie in care sa se specific faptul ca se fac cercetari in privinta evenimentului rutier, document ce va este necesar la firma de asigurari sau la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii (FPVS). Este o baza pe care se poate deschide dosar de dauna.
Multumesc pentru sfaturi , dar baza CEDAM nu functioneaza.
Buna dimineata,
Baza CEDAM functioneaza. Tocmai am verificat polita mea de asigurare. Aveti grija la introducerea numarului de verificare. Am reusit abia la a sasea incercare. Mai insistati.
O zi buna!
Probabil ca nu ati primit procesul verbal de contraventie. Fara acest proces verbal sau alt act dela politie din care sa rezulte cui ii apartine vina producerii accidentului asiguratorul nu deschide dosar de dauna pentru ca nu este cunoscut cine este vinovatul (asiguratul) si cine este pagubitul. Autorizatii de reparatie se emit ambilor conducator auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)
Indrumarea d-voastra e de folos cypyk cypyk in urma cu doua zile un prieten a avut un accident rutier soldat cu raniti nefiind el vinovatul de producerea accidentului. specific ca persoanele ranite in ... (vezi toată discuția)
Accident cu avarii - 2 autoturisme simgi simgi Buna ziua, Pe 3 Feb, anul curent, am oprit la o trecere de pietoni, 2 persoane fiin angajate in trecere, din spate o dubita W, m-a lovit. Ambele masini au ... (vezi toată discuția)