avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

daca intre actualul loc de munca si vechiul loc de munca am o itrerupere de 2luni ,iar in momentul de fata sant gravida dar am facut calculul si cand nasc am doar 8luni si ceva de cotizatie continua ce pot face ca sa pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 9 Septembrie 2011
Trebuie sa aveti in ultimul an anterior datei nasterii copiluluitimp de 12 luni realizate venituri supuse impozitului pe venit pentru a beneficia de indemnziatia pentru CCC.

In cele 2 luni lipsa ce statut ati avut?
fara plata au fost cele 2 luni
care este data preconizata a nasterii si perioada de CFP?
luna februarie 2012 ,iar din decembrie o sa;mi depun demisia findca alta solutie nu vad petru a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului
Deci, perioada luata in calcul va fi februarie 2011 - februarie 2012 ... In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mihaela2013-08 mihaela2013-08 buna ziua! va rog mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema sunt salariata unei societati cu contract de munca din 2009.in luna martie si aprilie a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil corinaelena corinaelena buna ziua, sunt angajata din data de 21martie 2012, in ian 2013, feb, ,martie, si aprilie mi-a fost intrerupt contractul de munca cu cate 19 zile in ian, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata afecteaza calculul indemnizatiei de crestere copil? ioanagci ioanagci buna ziua:),concediul fara plata impus de angajator afecteaza cele 12 luni din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului? perioada este de 30 de zile ... (vezi toată discuția)