avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA STORNARE FACTURA DIN 2009 IN 2011
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

STORNARE FACTURA DIN 2009 IN 2011

Buna ziua,

Am o factura emisa in 2009 emisa pentru prestari servicii.Clientul refuza sa o plateasca si cere stornarea acesteia.Problema apare la tva :ce cota folosesc 19 sau 24%?O inregistrez i august 2011,folosind ct 1174 si fac rectificativa la 101 pt .2009?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 15:18, 8 Septembrie 2011
Eu as face acum cu cota 19%.

Art. 140. - (1) Cota standard este de 24% şi se aplică asupra bazei de impozitare pentru operaţiunile impozabile care nu sunt scutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse.
(3) Cota aplicabilă este cea în vigoare la data la care intervine faptul generator, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 134.2 alin. (2), pentru care se aplică cota în vigoare la data exigibilităţii taxei.
(4) În cazul schimbării cotei se va proceda la regularizare pentru a se aplica cotele în vigoare la data livrării de bunuri sau prestării de servicii, pentru cazurile prevăzute la art. 134.2 alin. (2).
(5) Cota aplicabilă pentru importul de bunuri este cota aplicabilă pe teritoriul României pentru livrarea aceluiaşi bun.
(6) Cota aplicabilă pentru achiziţii intracomunitare de bunuri este cota aplicată pe teritoriul României pentru livrarea aceluiaşi bun şi care este în vigoare la data la care intervine exigibilitatea taxei.
Codul Fiscal
Daca serviciile s-au prestat nu mai puteti storna factura acest lucru insemnand evaziune fiscala. O puteti trece pe pierdere dupa 3 ani sau daca vreti sa o stornati neaparat acum atunci treceti toata suma pe cheltuieli nedeductibile. Nu mai aveti voie sa deduceti nici TVA-ul. Daca suma nu este semnificativa o inregistrati pe cheltuieli curente nedeductibile si nu mai inregistrati pe 1174 si nici nu faceti rectificativ pe declaratia 101. Oricum, cheltuielile fiind nedeductibile nu ar influenta impozitul pe profit pe 2009 nici daca ati inregistra suma pe 1174.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% dariuss dariuss Buna ziua. Am si eu aceeasi problema cu cota unica de 5%. Am cumparat 2 ap anu trecut si ambele antecontracte sunt facute pe numele meu dar asta nu cred ca ... (vezi toată discuția)
Cand intra in vigoare tva-ul de 24%? rox_ann07 rox_ann07 cand intra in vigoare acest tva de 24%? si ce trebuie sa facem cu casele de marcat? am auzit ca trebuie duse la modificat. preturile le modificam la toate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tva 5% la apartamente matus matus Am o nelamurire cu privire la cota de 5 % tva , in ordonanta scrie ,,locuinta sa fie locuibila ca atare\', deci ce se intelege ca ap. poate fi semifinisat( cu ... (vezi toată discuția)