avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legislatie spam-uri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legislatie spam-uri

am o mare curiozitate, dupa o discutie aprinsa cu cineva. este sau nu legal sa trimiti spam-uri? adica o persoana juridica ce are beneficii materiale de pe urma trimiterii spam-urilor poate / este pedepsita?in ce fel?
dar detinatorii(proprietarii) serverelor de pe care se trimit aceste spam-uri ?

va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 21:44, 8 Septembrie 2011
Este ilegala trimiterea de spam, exista si legislatie in aceasta privinta, foarte usor de gasit.
Pedeapsa este amenda si in Romania s-a dat prima amenda pt spam -vezi cazul Urban si Asociatii care a fost amendata de catre ANRCTI, s-a facut mare tam-tam prin presa in jurul cazului.
Detinatorii serverelor nu au legatura cu ce trimite anume persoana sau firma de pe adresele lor de email personale. Adminii acestor servere nu au voie sa se uite pe continutul emailurilor, desi, fie vb intre noi, acest lucru este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare spam/dezabonare irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, In data de 30 iunie a fost a doua oara cand am primit de la Avocatnet e-mail in care am fost anuntata ca am fost dezabonata de la newsletter si ... (vezi toată discuția)
Amenda spam sophia13 sophia13 In cazul unui e-mail publicitar - un spam, cui i se da amenda firmei care comercializeaza produsul sau persoanei care trimite e-mailul publicitar? (vezi toată discuția)
Amenintari si insulte prin intermediul internetului, din partea unei persoane publice treiclase treiclase Buna ziua, As dori sa stiu daca exista o procedura legala prin care o persoana (publica) poate fi trasa la raspundere pentru mesaje calomnioase, injurii si ... (vezi toată discuția)