avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepul familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepul familiei

Sunt recasatorit ,iar sotia detine un apartament cumparat personal din bani proprii,in care sta fiica sa , eu impreuna cu sotia(dupa recasatorie) si fiul meu locuim intr-un apartament obtinut de mine in urma unui partaj unde urmeaza sa platesc o sulta.In situatia in care nu putem convetui impreuna ,actuala sotie are vre-un drept asupra locuintei obtinuta de mine prin partaj avind in vedere ca sulta urmeaza sa o platesc impreuna cu sotia actuala?
Cel mai recent răspuns: norocel_bab , utilizator 16:52, 8 Septembrie 2011
Sulta ca si apartamentul partajat sunt ale dumneavoastra, sulta este obligatia doar a dumneavoastra, personala. Daca o platiti impreuna cu sotia, aceasta are un drept de creanta impotriva dvs si niciun drept asupra acelui imobil, in afara de gajul general al creditorului chitografar ( in traducere- dreptul de a cere executarea silita a acestui imobil pentru recuperarea creantei sale).
bunul este propriu, actuala soție nu poate pretinde vreun drept de proprietate asupra acestuia. poate pretinde un drept de creanță, adică o sumă de bani, mai exact maxim 1/2 din sulta pe care ați o achitați în timpul căsătoriei, fiind venituri comune.
multumesc ptr. rarpunsuri. o zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune urgenta! jurist28 jurist28 in primul rand multumiri pentru d-l avocat trifugabriel. as avea inca o intrebare: in cazul in care sotia ar face un contract de vanzare cu fiica acesteia, ... (vezi toată discuția)