avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cazurile de incheiere a contractului individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cazurile de incheiere a contractului individual de munca pe durata determinata

Buna seara,

se poate incheia un CIM pe perioada determinata cu invocarea a 2 motive:
spre ex art 83 lit a si lit b?
Daca nu, de ce?

Multumesc mult pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: virgipantel , utilizator 11:48, 13 Septembrie 2011
Da, se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata si se pot invoca doua motive pentru incheierea acestuia , chiar daca nu este necesar acest lucru.
Multumesc mult, insa azi am intrebat la inspectia muncii la radu voda si mi-au zis ca nu pot invoca 2 motive;
eu vreau sa angajez o persoana care sa suplineasca un angajat in concediu de maternitate cat si pentru crestrea activitatii. Astfel ca in momentul in care se intoarce dna din concediu sa nu fiu nevoit sa-i inchid CIM. Si peste eventual 2-3 luni dupa ce s-a intors colega din CCC sa ii facem CIM pe perioada nedetrminata sau nu.
Credeti ca este posibil asa?
Multumesc.
Da, este posibil asa ceva ... legea nu interzice sa invocati doua motive , asa cum v-am spus este necesara invocarea numai a unui singur motiv pentru incheierea unui astfel de c.i.m.
Buna dimineata,
Mai am o nelamurire legata de acest subiect. Eu pot sa inlocuiesc o persoana care este acum in concediu medical si care apoi va intra in concediu de materinitate si CIC?
Daca da, ce perioada scriu in CIM pe perioada determinata pentru ca ea nu si-a facut cererea de intrare in CIC de acum si nici nu are cum.
Multumesc.
Daca sunteti sigura ca din concediul medical intra in concediu de maternitate si apoi in CCC ..puteti trece ca data de incepere a activitatii data cand intra in concediul de maternitate.

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinta Elisabeta C. Elisabeta C. Buna ziua, sunt insarcinata si cu contract pe perioada determinta pana in 06 august 2010; data posibila a nasterii este 30 sept.2010 Conform O.U.G. nr. ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)