avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara
as dori si eu o lamurire in legatura cu o problema privind pensia alimentara.
prin hotarare judecatoreasca am fost obligat la plata unei pensii alimentare catre fiica aflata in custodia fostei sotii, o perioada n-am fost angajat nicaieri, iar de cand m-am angajat am platit lunar prin internet banking intr-un cont pe numele sotiei si de buna voie acea suma, acum sotia m-a actionat in judecata pt recalcularea pensiei deoarece ea crede ca salariul meu este mai mare decat cel avut la data stabilirii pensiei. ce vreau sa mentionez este ca salariul este de fapt mai mic decat cel avut anterior dar la salariu se adauga uneori diferite prime pt activitatea depusa, prime care sunt incluse in salariu si care apar pe fluturasul de salariu.prima intrebarea este: pot fi acele prime incluse in calcularea pensiei? iar a doua intrebare: sotia vrea sa mi se faca poprire pe salariu, se poate incuviinta acest lucru daca dovedesc cu extrasele de cont de la banca faptul ca am platit de buna voie in fircare luna acei bani si am de gand sa o fac si in continuare?
Cel mai recent răspuns: gelu_cr , utilizator 13:41, 10 Septembrie 2011
primele nu se iau in calcul
nu
Primele reprezinta venituri cu caracter ocazional, nu permanent. Nu se iau in calcul la recalcularea si stabilirea pensiei de intretinere a minorului. Depuneti la dosar copii dupa documentele care fac dovada platii pensiei. In perioada in care nu ati lucrat ati achitat pensia de intretinere miinorului?
in perioada in care nu am lucrat am achitat inttr-o singura luna pensia in rest nu, am uitat sa mentionez ca mai am si rate la banca pe care le platesc integral, fosta sotie nu contribuie cu nimic, spun asta deoarece inca n-am facut partajul.
Dv puteti depune intampinare prin care sa aduceti la cunostinta instantei aspectele prezentate, numai ca, la stabilirea pensiei de intretinere, instanta face media veniturilor pe ultimele sase luni. Nu sta nimeni sa analizeze care sporuri sunt permanente si care nu, ce prime ia angajatul. Daca sumele pe care le incasati pe langa salariul de baza, si pe care dv le intitulati ''prime'', sunt lunare, mai mult ca sigur vor intra in baza de calcul.
De asemenea, nu are nici o importanta faptul ca dv platiti rate si nu ati facut partajul sau ca pana acum ati platit pensia de buna voie.
Instanta pune poprire din oficiu. Daca nu o face instanta, cel interesat poate depune o cerere in acest sens; nu are relevanta faptul ca pana acum ati platit de buna voie.
primele pe care le incasez nu sunt lunare, sunt ocazionale, sunt si luni in care n-am incasat prime. stiu ca de obicei instanta face media veniturilor dar...este drept oare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta venit pentru recalculare pensie intretinere copil Dak10 Dak10 Incepand cu data de 1 iunie 2013, mi-a fost redus salariul la locul de munca prezent. In luna octombrie 2013, am solicitat angajatorului adeverinta privind ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara andromeda71 andromeda71 Buna ziua, Acum trei ani am divortat si platesc pensie alimentara pentru un copil minor rezultat din acea casatorie. De curand m-am recasatorit si am un al ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie de intretinere biancateodora biancateodora Buna dimineata ! Ma numesc Mariana , la inceputul lunii iulie am fost informata ca fostului sot i se va retine incepand cu luna iunie poprire de 16,5% din ... (vezi toată discuția)