avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua,
Acum trei ani am divortat si platesc pensie alimentara pentru un copil minor rezultat din acea casatorie.
De curand m-am recasatorit si am un al doilea copil din aceasta casatorie.
Fosta sotie a cerut recalcularea pensiei alimentare. In citatie se precizeaza prezentarea unei adeverinte cu veniturile pe ultimele sase luni.
Va rog sa-mi spuneti daca in categoria acestor venituri sunt incluse si prime. Acestea au caracter ocazional cum ar fi cea din luna decembrie.
De asemenea, precizez faptul ca in acest moment am un credit. La recalcularea pensiei se va tine seama si de acesta si daca da in ce mod?
Faptul ca am in intretinere cel de-al doilea copil din acesta casatorie va influenta recalcularea pentru cel in discutie?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 07:53, 21 Aprilie 2009
Buna ziua.La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare: prime,cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent.Instanta nu va tine cont de faptul ca aveti un credt dar va lua in calcul ca mai aveti in intretinere inca un copil minodr
Sunt de acord cu d-nul av.adiv si tinand cont ca dv. aveti doi copii atunci instanta va stabili o pensie alimentara de 1/3 din media veniturilor pe ultimile sase luni(asa cum va explicat colegul) Care se va imparti in mod egal la cei doi copii.
Ultima data cand fosta sotie a cerut recalcularea pensiei alimentare cei de la personal mi-au dat adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni inclusiv primele, iar recalcularea s-a facut in consecinta. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, ce anume trbuie sa solicit la personal pentru a nu mai pati ce am patit data trecuta. Exista in lege specificat clar acest lucru?
In citatia primita acum sotia cere sa platesc cheltuielile de judecata. Este normal? Ce pot sa fac?
Daca primiti prima in fiecare luna,atunci aceasta nu mai este intamplatoare.Cu alte cuvinte daca in ultimele sase luni ati primit prima luna de luna,cei de la personal au considerat ca sunt venituri fixe(au gresit).Deci se iau in calcul veniturile nete fixe,fara prime ,deplasari,ore suplimentare.Cereti la personal aceasta adeverinta,adeverintele de venituri sunt diferite conform scopului urmarit!!!Ati primit din pacate o adeverinta pentru un credit bancar!!!Trebuie sa va prezentati la proces atunci cand aveti termen si sa cereti si dv. prin intampinare cheltuieli de judecata!!!Oricum daca numai cu un leu pensia fostei sotii se majoreaza atunci actiunea ei este considerata admisa si va trebui sa platiti cheltuieli de judecata!!
Multumesc pentru ajutor.
Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare. Exista un model undeva? Fosta sotie poate sa ceara recalcularea pensiei alimentare din 3 in 3 luni si eu trebuie sa platesc cheltuielile de judecata de fiecare data? In ce constau cheltuielile de judecata? Trebuie sa platesc si avocatul fostei sotii?

Alte discuții în legătură

Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara stabilita corect ? g.corina g.corina Buna ziua, am si eu o problema legata de pensia alimentara.Am divortat in urma cu un an si am un copil de 17 ani si 4 luni. La divort copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere bdeliam bdeliam Am urmatoarea situatie: Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat . Acum, mi-a dat copilul in ... (vezi toată discuția)