avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu marirea unei pensii alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu marirea unei pensii alimentare

Buna ziua.
Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara.
Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea de la talat meu de 100 RON.Acum vreo 2 luni m-am hotarat sa depun la judecatorie o cerere prin care doresc sa mi se mareasca pensia alimentara(stiind ca tatal meu are un venit mai mare). In cele din urma am primit de la tribunal niste documente pe care tatal meu le-a depus acolo,acestea fiind: adeverinta de venit( 720 de lei,dar fara sa specifice pe ea la ce ii foloseste), un contract de imprumut de la provident,cum ca are rata,certificat de casatorie(cu noua lui sotie),plus o hartie scrisa de mana cum ca sta la casa unde are 1000 metri patrati,si are cheltuieli cu intretinerea ei. In concluzie ca nu ar avea cum sa-mi plateasca mai mult. Acum nu stiu cum sa actionez.adica si eu am numai chiria la camin un milion,plus ca mama mea are doar 600 RON salariu si se descurca sa ma tina si pe mine la facultate din putinul ei,plus ca tatal meu e si zugrav,adica are venituri suplimentare si a-si vrea sa stiu ce sa fac. Sa scriu si eu ceva ,sa d-au la tribunal,si daca da cum ar trebui sa arate. Va multumesc foarte mult si sper ca m-am facut inteles, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:30, 29 Decembrie 2010
Mama ta este persoana care ar trebui sa deschida o actiune in instanta pt majorarea pensiei de intretinere. Dar poate ca reusit sa obtineti niste bani in plus, in acest sens, pe cale amiabila. Ati incercat?
va trebuiesc niste note scrise sa formulati, note privind respingerea intampinarii paratului tata.
in acele note sa treceti tot ce ati scris mai sus, privind venitul mamei dvs , cheltuielile dvs si sa treceti ce mai stiti dvs cu privire la veniturile fixe ale tatalui dvs.
lumi71 a scris:

Mama ta este persoana care ar trebui sa deschida o actiune in instanta pt majorarea pensiei de intretinere. Dar poate ca reusit sa obtineti niste bani in plus, in acest sens, pe cale amiabila. Ati incercat?


nu are de ce sa deschida mama in numele copilului, deoarece copilul e major si poate actiona chiar el in judecata.
Oh, dar ce tata "minunat" aveti, se apara spunand ca are o casa de 1000 de mp. care trebuie intretinuta dar n-ar da 80 de lei in plus pentru copilul sau student.
In dovedirea actiunii este necesar sa depuneti:
-adeverinta de student eliberata de institutia de invatamant pe care o urmati,
-adeverinta de venit a mamei,
-adeverinta sau chitantele de plata de la caminul unde sunteti cazat,
-orice alte inscrisuri doveditoare ale cheltuielilor necesare la facultate.
De asemenea este necesar sa solicitati in dovedirea actiunii proba cu interogatoriul tatalui, o proba utila in astfel de cazuri.:luck:
Imi cer scuze, am scris gresit. El are o casa si terenul e de 1000 mp. Cat despre discutia pe cale amiabila si proba cu interogatoriul nu se pot realiza, intrucat este o persoana foarte dificila cu care nu te poti intelege ( exemplu, de 2 ori pana acum a intarziat cu plata pensiei mai bine de 4 luni, iar pana nu am sesizat politia, nu a vrut sa plateasca).
As dori sa aflu ce ar trebui sa scriu concret catre tribunal, m-ar ajuta un exemplu de redactare a unei intampinari pentru un astfel de caz.
Va multumesc foarte mult si astept parerile dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Buna ziua cla2012 cla2012 buna ziua, as avea si eu o intrebare la care sper ca imi poate raspunde cineva...acum cateva zile am primit o citatie de la \"tatal meu\" precum vrea sistarea ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere bdeliam bdeliam Am urmatoarea situatie: Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat . Acum, mi-a dat copilul in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)