avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

buna ziua,
as avea si eu o intrebare la care sper ca imi poate raspunde cineva...acum cateva zile am primit o citatie de la "tatal meu" precum vrea sistarea pensiei alimentare pe motiv ca eu m am casatorit anul trecut si el nu mai este obligat sa imi plateasca pensia alimentara in valoare de 95 lei...mentionez k eu inca urmez cursurile unei facultati...sunt in ultimul an si dupa aceea vreau sa fac si masterul...
as vrea sa stiu daca intradevar el poate sista pensia alimentara cu acest motiv
ce acte trebuie sa arat la data cand am fost chemata in instanta?
cum sa procedez?nu stiu cum sa fac... ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
va multumesc anticipat!

Ce varsta aveti?
22 ani
In privinta varstei, legislatia romana stabileste ca varsta maxima 25 de ani cu posibilitatea de prelungire pana la 26 de ani in cazul in care perioada de studiu se prelungeste pana la aceasta varsta.
Aveti alte venituri?
Angajat cu contract individual de munca?
nu lucrez
dar as vrea sa stiu daca el poate sista pensia alimentara cu acest motiv
mai sustine in cerere ca mai are un copil minor in grija (mai are un copil cu actuala sotie,dar el locuieste cu ei)
deci cam astea sunt motivele lui
daca poate sa o sisteze cu acest motiv e ok...dar daca nu se poate vreau sa il dau in judecata pentru marirea pensiei
Nu v-as sfatui, numai in cazul in care puteti demonstra ca veniturile tatalui s-au marit substantial de la data la care s-a stabilit pensia de intretinere.
Nu v-a obtine sistarea dar in cazul in care de la data la care a fost obligat la plata tatal dumneavoastra s-a casatorit si mai are un copil, se va lua in considerare acest fapt.
Urmatorul pas este depunerea intampinarii la cererea facuta de tatal dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Anulare pensie alimentara Raffaello Raffaello In urma divortului dintre parintii mei, tatal meu a ramas cu obligatia de a-mi acorda pensie alimentara, care vine prin posta pe numele mamei. Ca un mic ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)