avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-ul la americani
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-ul la americani

Buna ziua,


imi puteti spune cat este tva-ul in US?

Intentionez sa cumpar ceva online (persoana fizica), de pe un site din US. Ce trebuie sa platesc (in afara produselor si a transportului)?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 13 Septembrie 2008
Orice achizitie de marfuri din afara Uniunii Europene este supusa formalitatilor vamale, adica declarare la vama si achitare taxe vamale si TVA. Marfurile respective nu pot fi puse in consum in Romania inainte de a fi platite taxele vamale.
Importul de marfuri se realizeaza pe baza facturii emise de vinzator, a documentului de transport si a documentelor de firma. (dupa caz)

Valoarea in vama a marfurilor se stabileste pe baza facturii de cumparare , insa se adauga si cheltuilelile pe parcurs extern (adica din USA pina in Romania)
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Deci pana la urma cat este TVA-ul?


Tot 19%?
Fiecare stat are şi sistem fiscal propriu. Impozitul pe venit plătit de fiecare american este de două tipuri, federal şi de stat. Unele state aleg să nu perceapă impozit pe venit, preferând să aducă la buget bani din impozitul pe vânzări (sales tax). În SUA nu există TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura e-bay laurail laurail buna ziua! am achizitionat un produs din state prin intermediul e-bay-ului in valoare de 443 $. Singura factura pe care o am este cea emisa de site-ul ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Calcul tva in vama andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In calculul tva de achitat in vama pentru produse sosite din statele unite se ia in considerare ... (vezi toată discuția)