avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire??

Buna ziua
am si eu o problema un pic mai complicata
Bunicii din partea tatalui au decedat, tata mai are o sora si am inteles ca bunicii i-au facut acesteia inca de cand traia si bunicul, de peste 7 ani, un contract de vanzare cumparare se pare cu clauza, nu l-am vazut.
Tata inseamna ca nu are niciun drept la nimic. Din pacate la tata in certificatul de nastere in dreptul numelui tatalui lui este o linie deoarece bunicii nu erau casatoriti atunci, asta insemnand ca el nu poarta numele de familie al tatalui lui ci pe cel al bunicii dinainte de casatorie. Adica sora lui ar putea zice ca nu sunt frati daca el ar avea pretentii la mostenire.
Asa, cum ar putea obtine ceva de pe urma bunicilor in acest caz????????
Ce se poate face?????
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:48, 9 Septembrie 2011
In primul rind , ambii bunici au facut aceste contract ?A doua intrebare, la ce fel de clauza va referiti atunci cind vorbiti de contractul facut de bunici cu matusa Dv.?
Asa am inteles ca actul este facut inca de cand traia si bunicul pt ca bunica a decedat luna trecuta. Iar contractul se pare ca ar fi avut clauza de intretinere, pt ca bunica a decedat si era f bolnava...
Bunicii au fost efectiv intretinuti si inmormintati de aceasta matusa a Dv. ?
Da, dar in sensul in care banii de inmormantare si de pomeni proveneau tot de la bunica din vanzarea unui teren, ea si-a pus deoparte pt cele nexcesare, si avea si pensie deurmas...
ei doar au fost cu faptele in sine,,,
Daca a fost prestata intretinere catre bunicii Dv.si acestia in timpul vieti nu au solicitat rezolutiunea contractului si nu sunt, eventual, alte motive de nulitate, contractul urmeaza sa isi produca efectele.

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire laci72 laci72 Buna ziua iata care este situatia:am mai scris despre problema mea in forum,dar in mare va scriu si acum despre problema mea si dupa aceea voi avea o noua ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune cristi453 cristi453 buna seara am si eu o problema cu o mastenire ramasa dupa un bunic din partea tatalui care a decedat de curind si tata este decedat de 8 ani acuma eu sunt ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)