avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

buna seara am si eu o problema cu o mastenire ramasa dupa un bunic din partea tatalui care a decedat de curind si tata este decedat de 8 ani acuma eu sunt nepot dupa tata si tata mai avea o fata din alta casatorie care este cu mine vitrega acuma cumnatu meu zice ca sa facut un act de intretinere cu clauze dar este o mica problema ca ei zic ca trebuie sa merg cu ei la notar sa semnez ca sa ia pensia lu bunicumeu ca fara mine nu pot vreau sa stiu cum vine asta sa nu ma insele sa semnez in favoarea mascata a lui sorumea

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 22 Octombrie 2014
Daca s-a facut contract de intretinere, acela se referea la anumite bunuri determinate (de regula un teren sau o casa). Prin contractul de intretinere, de obicei, imobilul trece in proprietatea celui care va acorda intretinere chiar la data incheierii contractului. Adica, imobilul nu a mai fost in proprietatea bunicului la data decesului (era deja trecut in proprietatea sorei si a sotului ei cu un timp inainte de deces). Daca nu era al bunicului, nu putea fi lasat mostenire de bunic.
Cu pensia lucrurile stau exact invers - este lasata mostenire, iar dvs. sunteti mostenitor legal pentru orice o fi lasat bunicul (in afara de bunul dat pentru intretinere).

Daca aveti asa temeri importante, poate ar fi bine sa consultati un avocat sau sa il lluati cu dvs. la notar cand veti semna diverse acte. Ati putea afla asa si daca totul pare in regula cu contractul de intretinere, s ce alte drepturi ati putea avea, odata ce vede detaliile cazului.
Si dvs si sora dvs sunteti mostenitori ai bunicului.. vedeti ce contract s-a incheiat, dvs stiti daca sora a prestat sau nu intretinere, se poate ataca si acel contract, in privinta asta consultati un avocat.
vreau sa stiu cum vine asta sa nu ma insele sa semnez in favoarea mascata a lui sorumea

cititi cu atentie ce semnati, nu stiti ce cititi, nu semnati daca nu sunteti sigur si mergeti cu un avocat apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate contestare testament crisdarie crisdarie va supun atentiei urmatoarea speta: sora bunicii mele deoarece nu a avut copii, mi-a lasat prin testament la notar toata bunurile sale mobile si imobile. Deci ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire copil utilizatorx utilizatorx buna ziua! As vrea sa stiu daca la un apartament in care copilul mostenitor are 3/8 mostenire dupa mama decedata iar tatal are 5/8, cele 5/8 ale tatalui pot ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunț la cota mea din moștenirea după mama, dar eu nu sunt de acord cu asta. cum să fac, care e procedura? Anngellicca Anngellicca Buna ziua! Am si eu o intrebare. In luna august mama a decedat, iar acum tata ma cheama pt succesiune, dar eu nu sunt de acord cu cedarea drepturilor. Pot ... (vezi toată discuția)