buna ziua!
As vrea sa stiu daca la un apartament in care copilul mostenitor are 3/8 mostenire dupa mama decedata iar tatal are 5/8, cele 5/8 ale tatalui pot sa revina la moartea tatalui altcuiva, prin testament lasat de tata. In esenta, daca copilul mostenitor unic poate fi dezmostenit doar prin testament?
multumesc
nu, el are dreptul la rezerva succesorala, prin testament puteti lasa fara sa il atace ulterior fiul, jumatate din cota .
puteti pt cota dvs sa semnati un contract de intretinere, practic sa primiti intretinere in schimbul cotei dvs, asa nu mai are ce sa faca.
Eu sunt...copilul mostenitor si ideea e ca tata, de 80ani se poate lasa influentat de sora lui si fiul ei (nepotul lui de sora)care l-au mai...jecmanit si de mostenirea dupa mama lui, bunica mea, el cedandu-le lor tot, de parca el nu ar avea copil propriu.
Sa inteleg ca nu am ce sa fac daca pe cele 5/8 alel lui se da in intretinere? BIne, o sa consult un notar, dara asa, orientativ,ca am auzit cat ca notarul oricum ma cheama, dat fiind ca apar in succesiune pe cele 3/8. Practic as putea sa-mi cer cele 3/8 acum, ele revenindu-mi in 2003 la decesul mamei. Sau, ma rog, daca va fi cazul sa se dea in intretinere pe cele 5/8, macar sa primesc ce-mi apartine de drept?
multumesc
Dezmostenire
scurpin77
Mama a murit de 8 ani, a avut 3 copii si nu s-a facut succesiunea dupa moartea ei. Acum tata vrea sa dezmosteneasca un copil. Poate face acest lucru si ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire
miturusanda
Nu sunt in relatii bune cu mama mea deoarece am divortat de sotie si vreau sa imi petrec viata cu o alta femeie..Am din casatorie o fetita. Nu am nici un bun ... (vezi toată discuția)