avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenintat cu dezmostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenintat cu dezmostenirea

Am o problema cu tatal meu!
Recent a murit mama mea si sa facut succesiunea dupa apartament si bani.Mai am inca 3 frati iar cu unul locuiesc in casa parinteasca.
In familie exista si o oarecare intriga.Tatal meu ma ameninta ca ma va dezmostenii dupa ce a auzit ca vreau sa investesc bani in piata de capital.Averea care va ramane este apartamentul si o suma mare de bani .Ameninta ca va da toti banii nepotului minor sau ca va lasa totul sorei mele de fapt bate cimpiiMentionez ca tatal meu a fost pensionat la 50 de ani pentru o presupusa dementa senila.Nu stiu daca exista undeva scris.Este un om ciudat si practic terorizat de el ,vrea sa ma declar si inapt pentru a mostenii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 24 August 2019
Zicieti ca ati dezbatut succesiunea dupa mama, inseamna ca aveti deja o cota parte. Daca ati renuntat la succesiunea dupa mama.. nu ati facut bine, tata poate instraina averea si nu vreti mai avea ce mosteni dupa el.
Nu am renuntat,am primit impreuna cu fratii o cota parte din banii ei.
Dupa moartea mamei tatal meu se poate spune ca are un derapaj mintal in privinta copiilor in special cu cei care locuieste.Credeti ca fara prezenta lui se poate obtine un certificat medico legal care sa ateste discernamantul lui? Ce voi putea face eventual sa pot sa atac un eventual testament?
Credeti ca fara prezenta lui se poate obtine un certificat medico legal care sa ateste discernamantul lui?

Nu se poate sa fie declarat fara discernamant.. in lipsa.
Daca vreti sa obtineti un certificat medico legal ca nu are discernament, va adresati instanei cu cerere de punere sub interdictie.
Ca idee, daca nu vrea sa va lase bunurile sale ca are credinta ca le risipiti, nu inseamna ca e nebun,

Daca lasa vreun testament si veti vrea sa il atacati dupa decesul lui, veti dovedi ca nu avea discernamabt prin alte probe.. martori, documente medicale.. daca a fost pensionat pt dementa, trebuie sa existe acte medicale.
Sa fii dezmostenit dintr-o declaratie a unei persone pe facebook este prea mult!
Totusi ma gindesc ca la dezmostenire trebuie sa declare si motivul.
Zice ca vrea sa ma declare inapt si sa lase partea mea unui nepot de 9 ani .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vb de o dezmostenire, nu va poate " dezmosteni" si nici declarat inapt :), ce poate face e sa isi instraineze averea pana sa decedeze sau sa lasa prin testement altcuiva, caz in care aveti dreptul la rezerva succesorala, jumatate din cat ati mosteni de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu ... Magie1 Magie1 In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu părinții predecedați ptr cazul încetării mele în viața dispune,las strănepoților mei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Claudia balan Claudia balan Fiul natural care are grija de mama naturala, desi el a fost adoptat cu toate drepturile filiatiei parintesti de la varsta de 2 ani, poate mosteni averea ... (vezi toată discuția)
Mostenire catre nepot marafx marafx situatia este urmmatoare. 1- inculpatul este inchis si trebuie sa plateasca daune morale partii vatamate. a fost declarat fara venit. 2. parintii ... (vezi toată discuția)