avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata vrea să renunț la cota mea din moștenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata vrea să renunț la cota mea din moștenirea după mama, dar eu nu sunt de acord cu asta. Cum să fac, care e procedura?

Buna ziua! Am si eu o intrebare. In luna august mama a decedat, iar acum tata ma cheama pt succesiune, dar eu nu sunt de acord cu cedarea drepturilor. Pot face acest lucru? Care e procedural? Mentionez ca mai am o sora care va semna in favoarea tatalui. Va Multumesc! Astept raspuns intru-cat suport presiunile familiei si nu stiu ce sa fac.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Anngellicca , utilizator 18:08, 7 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate obliga nimeni sa cedati in favoarea cuiva,discutati cu un av sau mergeti impreuna cu un av la notar,Daca nu vreti sa mergeti,nu va prezentati si dezbateti succesiunea in instanta,
Multumesc mult!
@angelica Primul pas este acceptarea mostenirii. O puteti face in fata oricarui notar din orasul d-voastra. Si nici nu costa mult. [ link extern ]
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ati renunta la mostenire ? Sora de ce face asta ?Daca sora renunta la mostenire, va creste si dvs procentul de mostenire. Mergeti si acceptati mostenirea, dezbateti-o si explicati-i tatalui ca nu il afecteaza cu nimic faptul ca aveti un procent den casa sau din avere in general.. Nu inseamna ca il dati afara.
Are oricum drept de abitatie viagera sau cel putin pana la un eventual partaj.
Daca renuntati, tatei ii revine tot, poate da de una , ii suceste mintile , face un contract de intretinere si ramaneti fara nimic.. nici cu partea mamaei , nici cu partea lui.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
gi-jane2, moderator
Daca descendentii renunta la mostenire sunt chemati alaturi de sotul supravietuitor fratii.

Alte discuții în legătură

Procedura in cazul existentei testamentului oanalumi oanalumi Buna ziua, Inainte de a deceda, tatal meu a fost pus sa semneze un testament in fata notarului adus la spital. Inainte de a semna testamentul, a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire nicolettatica nicolettatica suntem doua suroi, eu am ramas (si ingrijit) parintii (mama a decedat acum 6 ani la 84 de ani, iar tata este nevazator pe linga altele..si are 90 de ani), in ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)