avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura in cazul existentei testamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura in cazul existentei testamentului

Buna ziua,
Inainte de a deceda, tatal meu a fost pus sa semneze un testament in fata notarului adus la spital. Inainte de a semna testamentul, a fost diagnosticat cu alzheimer. Aceasta boala este trecuta si pe certificatul constatator al decesului.
Noi suntem doua surori si am hotarat sa impartim mostenirea pe jumatate. Testamentul este in favoarea surorii mele. Se mai tine cont de acest testament daca noi am cazut de acord la impartirea mostenirii? Trebuie sa mergem in instanta sau se poate rezolva la notar? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:24, 16 Iunie 2013
Buna ziua,
In afara dumneavoastra, 2 surori, mama nu traieste?
Si dansa, daca traieste, are drepturi succesorale.
Chiar daca este mama buna si nedivortata sau mama vitrega si nedivortata.
Daca doriti sa renuntati la beneficiile testamentare mergeti la notar si declarati acest lucru in momentul dezbaterii succesiunii.
av. Gabriel Klein Kiritescu
buna ziua,
Nu, mama nu mai traieste. A decedat in 2010 si nu am facut succesiunea dupa ea. Urmeaza sa facem doua succesiuni in acelasi timp.
Testamentul este facut in favoarea sorei mele, fara ca notarul sa stie ca tata are alzheimer. Doar sora mea si eu stiam la acel moment ca tata sufera de aceasta boala. Ira sora mea a facut totul pe ascuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
oanalumi, utilizator
oanalumi a scris:

buna ziua,
Nu, mama nu mai traieste. A decedat in 2010 si nu am facut succesiunea dupa ea. Urmeaza sa facem doua succesiuni in acelasi timp.
Testamentul este facut in favoarea sorei mele, fara ca notarul sa stie ca tata are alzheimer. Doar sora mea si eu stiam la acel moment ca tata sufera de aceasta boala. Ira sora mea a facut totul pe ascuns.

In caz ca ati cazut de acord, mergeti la notar si rezolvati amiabil problema. In cazul ca nu va intelegeti veti merge la instanta si veti ataca testamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cote parti imobil roxana2008 roxana2008 Una din surori are certificat de mostenitor dupa mama pentru jumate din casa parinteasca . Acum a decedat si tata .Am facut succesiunea dar nu si partajul ... (vezi toată discuția)
Succesiune si testament diamonda diamonda situatia este urmatoarea: Mama a decedat anul acesta in luna februarie,tata inca traieste. Exista un testament semnat de ambii parinti la notar in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune mara52 mara52 Buna ziua, Pe scurt:Sora mea a decedat,are sot supravietuitor si doi copii.Bunul pentru care se face succesiunea este un automobil,proprietatea comuna a celor ... (vezi toată discuția)